Zajednice mladih u biskupiji

Treba li zajednica mladih u župi?

Čuju se ponekad mišljenja: čemu toliko naglašavati potrebu zajednice mladih u župi? Ne govorimo li da smo braća i sestre i zajedno jedna župska obitelj? Čemu sada razdvajanje dobnih skupina?

Na prvi pogled, čini se, ovakvo mišljenje ima smisla. No, znamo dobro da ni u našim obiteljima ne sudjeluju u istim poslovima i u istim razgovorima djeca i odrasli, mladi i starci, ali u jednom jesu zajedno: za zajedničkim stolom. No, opet, i tu ne jedu djeca i starci istu hranu.

Slično je i sa župnom obitelji: za euharistijskim stolom, na misi, smo zajedno; nekad je pripremaju mladi nekad stariji, nekad zajedno; kroz tjedan se okupljamo oko različitih grupa i interesa, a u nedjelju smo svi zajedno na Misi oko Isusa i s Isusom.

Zato, učinimo sve i pokušajmo sve da zajednica mladih u župi započne, a bude li dobro vođena, budemo li surađivali s Duhom Svetim, ona mora rasti i širiti se.

Donosimo ovdje lijevo podatke koje imamo o zajednicama mladih naše biskupije. Ukoliko tvoja zajednica nije nabrojena javi na mladi@biskupija-varazdinska.hr.