Započele prijave za prvi ovogodišnji malonogometni turnir!

Ured za pastoral mladih HBK-e unatrag više godina započeo je s pastoralom sportaša u vidu ulaganja u mlade nogometaše organiziranih u Katoličku malonogometnu ligu (KMNL). Time odgovaramo  temeljnom pozivu Crkve i kroz šport naviještamo Evanđelje.

U našoj pak Biskupiji pokrećemo Katoličke malonogometne turnire Varaždinske biskupije (KNMT VB) zbog ponovnog oživljavanja te lige koja je privremeno ugašena. Cilj je, ponajprije, aktivirati mlade u dobi od 15 do 32 godine koji su u Crkvi, kako bi se i oni osjetili važnima u djelovanju župne i dekanatske, odnosno, biskupijske crkvene zajednice kojoj pripadaju.
 
U sezoni 2015./2016. odlučili smo organizirati četiri turnira i to u sljedećim terminima:
  • 21.11. 2015. – 1. turnir – Novigrad Podravski
  • 09.01. 2016. – 2. turnir – lokacija naknadno
  • 13.02. 2016. – 3. turnir – lokacija naknadno
  • 09.04. 2016. – 4. turnir – lokacija naknadno
 
Upućujemo Vas da prikupite, prema priloženoj tablici, zainteresirane igrače te da nam tablicu dostavite na elektronsku adresu  vz.kmnl@gmail.com  do 9. studenog 2015. godine. Kotizacija po ekipi po svakom turniru iznosi 200, 00 HRK, i uplaćuje se  prilikom sastanka voditelja ekipa koji će se održavati tjedan dana prije samog turnira. Prvi sastanak voditelja ekipa predviđen je 13. studenog 2015. godine, kada će biti i izvučeni parovi za odigravanje 1. turnira.

Naglašavamo, ovom aktivnošću u pastoralu okupljanjem mladih u KMNT VB, nije nam cilj oblikovati nogometne karijere dobrovoljno prijavljenih. Cilj je da preko nogometa, psihofizičkog ulaganja u Božje Biće – čovjeka – doći do „čovjeka“ a onda, evangelizacijom i do kršćanskog čovjeka koji se kroz igru uči fair play odnosima, poštivanju čovjeka i otkrivanju i poštivanju Boga kao tvorca svake igre snagom i kreativnošću Duha Svetoga. Bog je dobar Roditelj koji posreduje svojoj djeci u igri.

Potičemo vas na organiziranje nogometnih timova u vašim župama ili više manjih župa zajedno prema priloženoj tablici.
Za sva eventualna pitanja i nejasnoće možete se obratiti na broj 095/846-3527 (Nenad Škerbić,  voditelj KMNT) ili na broj 095/919-5000 (Alen Lacko – tajnik KMNT). O propozicijama turnira informaciju možete naći u priloženom pravilniku

Vidimo se na u Novigradu Podravskom! :-)