Proteklog vikenda održan 4. i posljednji Katolički malonogometni turnir naše biskupije!

KUĆAN MAROF, 7.3.2020. Protekle subote održan je 4., a ujedno i posljednji katolički malonogometni turnir Varaždinske biskupije pod motivima triju retka iz Biblije („Hvalite Ga igrom“ usp. Ps 150,5,  „Ako tvoj brat pogriješi – prekori ga“ usp. Mt 18,5 i „Trčite tako da dobijete“ usp. 1 Kor 9,24)

Turnir je započeo okupljanjem i prijavom ekipa. Zatim je vlč. Tihomir Kosec (povjerenik za mlade VB) duhovno uveo nogometaše u turnir molitvom. Nakon njega je Tomislav Sakač (voditelj KMNT VB) pozdravio sve prisutne te iznio opće informacije vezani uz turnir, igru i pravila. Na turniru je sudjelovalo sveukupno 6 ekipa: „Svjetlo Martina“ (župa Sv. Martin na Muri), „Uznesenje BDM“ (župa Molve), „Trojaki“ (župa Ludbreg), „Kalnovec” (župa Kalinovac), „Sv. Marija Magdalena“ (župa Kneginec) i Zbor mladih Varaždinske biskupije. Turnir su sa sudačke strane popratili Alen Lacko i Mihael Karlovčec.

S obzirom da je na turniru bilo 6 ekipa, turnir je započeo s grupnom fazom, gdje su bile 2 skupine po 3 ekipe, a nastavio je Knockout fazom u koju se se kvalificirale 2 najbolje ekipe iz svake skupine. Nakon svih utakmica, prvo mjesto pripalo je ekipi „Svjetlo Martina” iz Svetog Martina na Muri, kojima je ovo ujedno i 3. osvojeni turnir. Drugo mjesto pripalo je ekipi „Uznesenje BDM” iz Molvi, treće mjesto ekipi „Trojaki” iz Ludbrega, dok je četvrto mjesto pripalo ekipi „Sv. Marija Magdalena” iz Kneginca.

Najboljim igračem turnira proglašen je Patrik Lukač iz ekipe „Sv. Marija Magdalena“, najboljim strijelcem turnira Vjekoslav Kolar iz ekipe „Uznesenje BDM“ (s postignutih 15 pogodaka) te je tako postao i najboljim strijelcem ove sezone s ukupno postignuta 22 pogotka. Najboljim vratarem proglašen je Kristijan Padarić iz ekipe „Svjetlo Martina“ . Nagradu za najbolju „Fair-play“ ekipu osvojila je ekipa „Sv. Marija Magdalena“.  

S obzirom da je ovo bio posljednji turnir ove sezone, uslijedilo je proglašenje najboljih i podjela priznanja. Od pojedinaca, najbolji strijelac je Vjekoslav Kolar („Uznesenje BDM”), najbolji igrač je Marko Rožman („Svjetlo Martina”), a najbolji vratar Kristijan Padarić („Svjetlo Martina”). Što se ukupnog poretka tiče, nakon zbrajanja svih bodova, treće mjesto pripalo je ekipi „Ivanovci” iz Ivanca (s ukupno osvojenih 59 bodova). Drugo mjesto pripalo je ekipi „Svjetlo Martina” iz Sv. Martina na Muri (s ukupno osvojena 82 boda), a prvo mjesto je pripalo ekipi „Uznesenje BDM” iz Molvi (s ukupno osvojena 83 boda). Najboljom „Fair-play” ekipom proglašena je ekipa „Sv. Marija Magdalena” iz Kneginca.

Turnir je završio zajedničkom molitvom koju je predvodio vlč. Tihomir Kosec. Ovim putem se zahvaljujemo i animatorima na pomoći te svim sudionicima turnira.

Svi rezultati utakmica, tablice, ukupna statistika, kao i završna tablica s bodovima dostupni su na priloženom PDF dokumentu. Osim toga, na navedenom linku nalazi se i fotogalerija - https://drive.google.com/drive/folders/10z5tlHKAegm-WsbN8QzS7ch9ZYctUcyI?usp=sharing
 
Tomislav Sakač,
voditelj KMNT VB