Proše subote održan prvi ovogodišnji katolički malonogometni turnir naše biskupije u Ivancu

IVANEC, 30.11.2019. Protekle subote u Ivancu je održan 1. katolički malonogometni turnir Varaždinske biskupije pod motivima triju retka iz Biblije („Hvalite Ga igrom“ usp. Ps 150,5,  „Ako tvoj brat pogriješi – prekori ga“ usp. Mt 18,5 i „Trčite tako da dobijete“ usp. 1 Kor 9,24)
Turnir je započeo okupljanjem i prijavom ekipa, nakon čega je održan ždrijeb. Zatim je voditelj KMNT VB-a, Tomislav Sakač, pozdravio sve prisutne te iznio opće informacije vezani uz turnir, igru i pravila. Nakon toga je novi duhovnih KMNT VB-a, vlč. Rafael Mikec, predstavio sebe, iznio kratku katehezu u kojoj je objedinio sva 3 citata navedena u naslovu  te predvodio molitvu prije početka samog natjecanja.

Na turniru je sudjelovalo sveukupno 8 ekipa: „Ivanovci“ (župa Ivanec), „Svjetlo Martina“ (župa Sv. Martin na Muri), „Zbor mladih Varaždinske biskupije“, „Studenti“ (iz studentskog doma Varaždin), „Uznesenje BDM“ (župa Molve), „Trojaki“ (župa Ludbreg), „Vidovi pitomci“ (župa Pitomača), „Sv. Marija Magdalena“ (župa Kneginec). Turnir su sa sudačke strane popratili Mateo Videc i Mihael Osmanović, koji su svoj posao odradili iznimno korektno te nije bilo žalbi na njihov račun.

Prvo mjesto osvojila je ekipa „Svjetlo Martina“ nakon boljeg izvođenja penala u finalnoj utakmici protiv ekipe „Vidovi pitomci“, kojima je na kraju pripalo drugo mjesto. Treće mjesto pripalo je ekipi „Uznesenje BDM“ iz Molvi, dok je na 4. mjestu završila domaća ekipa – „Ivanovci“

Najboljim strijelcem turnira proglašen je Danijel Sabolić iz ekipe „Uznesenje BDM“, najboljim igračem turnira Marko Rožman iz ekipe „Svjetlo Martina“, dok je najboljim vratarem proglašen Karlo Krasović iz ekipe „Vidovi pitomci“. Nagradu za najbolju „Fair-play“ ekipu osvojila je ekipa „Svjetlo Martina“ (podsjećamo, nagrada za najbolju Fair-play ekipu dodjeljuje se jednoj od ekipa koja je, osim grupne, odigrala i Knock-out fazu turnira). 

Turnir je prošao u prijateljskom ozračju te se mora naglasiti da su sve ekipe odigrale vrlo korektno ovaj turnir. Na kraju, turnir je završio podjelom priznanja te zajedničkom molitvom svih ekipa. Ovom prilikom zahvaljujemo se domaćinima na iznimno lijepom gostoprimstvu, sucima, animatorima na pomoći te svim sudionicima turnira.

Svi rezultati utakmica, tablice, ukupna statistika, kao i završna tablica s bodovima dostupni su na priloženom PDF dokumentu. Došlo je do izmjena sustava bodovanja, čije objašnjenje možete pronaći također u tom dokumentu.

Idući turnir održat će se 11. siječnja 2020. s početkom u 8.00 sati na području Međimurja te vas ovim putem i pozivamo da dođete pratiti naše nogometaše.

Fotografije možete preuzeti ovdje.

Cjelokupna statistika 1. KMNT VB.
Tomislav Sakač