Rezultati i statistika nakon 2. Katoličkog malonogometnog turnira sezone 2018./2019.

VARAŽDIN, 17.1.2019. Objavljujemo sve tablice i statistike nakon 2. Katoličkog malonogometnog turnira koji je održan 12. siječnja u Murskom Središću.

Konačne Tablice

Pravilnik KMNT VB

Napomena: sva statistika napravljena je iz zapisnika s utakmica te se na njima bazira.

Prve tablice odnose se na poredak po skupinama. S obzirom da je bilo prijavljeno 10 ekipa, a one su bile raspoređene u 2 grupe od 3 ekipe te 1 grupu od 4 ekipe. U „knock-out“ fazu – polufinale, išli su pobjednici iz svake grupe („Vidovi pitomci“, „Svjetlo Martina“ i „Župa UBDM Molve“), te najbolja drugoplasirana momčad. Sve drugoplasirane momčadi („Trojaki“, „Župa Uzvišenja sv. Križa Vratišinec“ i „FIS“) izvodile su penale te je najbolja ekipa prošla u polufinale, a to je bila ekipa „Trojaki“ iz Ludbrega.

U polufinalu, ekipe „Svjetlo Martina“ i „Župa UBDM Molve“ su uvjerljivo pobijedile ekipe „Vidovi pitomci“ i „Trojaki“. Utakmica za 3. mjesto završila je neriješenim rezultatom (2:2), a nakon penala pobijedila je ekipa „Vidovi pitomci“. U finalnoj utakmica ekipa „Župa UBDM Molve“ bila je bolja od ekipe „Svjetlo Martina“. Na turniru su dodijeljene i nagrade najboljoj momčadi (osvajaču turnira – „Župa UBDM Molve“ iz Molvi), najboljoj „Fair-play“ ekipi (Turnirska komisija odabrala je jednu od ekipa koja se plasirala u polufinale, te na temelju ukupnog dojma dala nagradu – ekipi „Župa UBDM Molve“ iz Molvi), najboljem igraču (Nikola Tuba – „Župa UBDM Molve“), najboljem strijelcu (Matej Babić – „Vidovi pitomci“) te najboljem vrataru (Vjekoslav Kolar – „Župa UBDM Molve“).

S obzirom na plasman koji je ekipa ostvarila, napravila se tablica prema plasmanu. U proračun su uzete sve utakmice koje su momčadi odigrale, te se ta tablica dobila na temelju ostvarenih bodova, ostvarenih bodova po utakmici (osvojeni br bodova / br odigranih utakmica), gol razlike po utakmici (gol razlika / br odigranih utakmica), te brojem zabijenih golova po utakmici (zabijeni golovi / br odigranih utakmica). Ukoliko su ekipe izjednačene u svim kategorijama, onda dobivaju iste bodove, a sljedeća slabije plasirana ekipa dobiva idući manji broj bodova (Npr. 2 ekipe dobivaju 10 bodova, onda sljedeća ekipa ne dobiva 8, nego 7 bodova)

Tumač kratica iz tablica skupina:
POB – broj pobjeda, NER – broj neriješenih utakmica, POR – broj poraza, BrU – broj odigranih utakmica, BrB/U – broj bodova po utakmici, ZG – zabijeni golovi, PG – primljeni golovi, GR – gol razlika, GR/U – gol razlika po utakmici, Prekr – broj prekršaja, Prekr/U – broj prekršaja po utakmici, ŽK – broj žutih karton, ŽK/U – broj žutih kartona po utakmici, CK – broj crvenih kartona, CK/U broj crvenih kartona po utakmici, Isk – broj isključenja, Isk/U – broj isključenja po utakmici, FPK – „Fair-play“ koeficijent, FPK/U – „Fair-play“ koeficijent po utakmici, Bod Plas – bodovi prema plasmanu, Bod Plas*2 – bodovi prema plasmanu pomnoženi s 2, Bod FP – brojevi prema „Fair-playu“, Uk bod – ukupni bodovi.

„Fair-play“ tablica napravila se na način da se prvo odredio koeficijent koji se dobio zbrajanjem u s ukupnim brojem prekršaja, brojem žutih kartona, brojem crvenih kartona (pomnoženih s 2) te brojem isključenja (pomnoženih s 2). Crveni kartoni i isključenja teži su oblik prekršaja te zbog toga njihov broj, da  bi imao određenu „težinu“ se množi s 2. Nakon što se odredio taj koeficijent on se je podijelio s brojem odigranih utakmica da bi se uskladile ekipe koje su odigrale veći broj utakmica s ekipama koje su odigrale manji broj utakmica. Dakle, osim tog koeficijenta podijeljenog s brojem utakmica, u obzir su se uzeli još i broj prekršaja po utakmici, te broj isključenja po utakmici. S obzirom na to da više od 2 ekipe dijeli prvu poziciju, tada oni i dobivaju isti broj bodova. Međutim, u ovom slučaju, oni neće dobiti 12 bodova, nego 10 (iz razloga jer ih više od 2 dijeli isti broj bodova) – „FIS“, „Ekipa bl. Alojzija Stepinca“ i „Ivanovci“.

Ukupna tablica, u koju se unose bodovi iz tablice prema plasmanu te bodovi iz „Fair-play“ tablice, dobivena je na način da su se zbrojili ti bodovi iz tih dviju tablica, s time da su bodovi iz plasmana duplo važniji pa su se pomnožili s brojem 2. Dakle izračun glasi: br bodova iz tablice plasmana x2 + br. bodova iz „Fair-play“ tablice.
 
Na kraju, najavljujemo da će se idući, 3. KMNT VB održati u školskoj športskoj dvorani u Molvama, 16. veljače 2019. godine s početkom u 8:00 sati

Obilje vam Božjeg blagoslova!

Tomislav Sakač,
Voditelj Katoličkih malonogometnih turnira Varaždinske biskupije