Novo na stranici

Najnoviji materijali

Misao tjedna

"Ljubav nije tek osjećaj; to je čin volje koji se sastoji od ustrajnog preferiranja dobra drugih na račun vlastitog dobra."

sv. Ivan Pavao II
Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije

Zagrebačka 3
42000 Varaždin
Mob: 099/77 28 777
Fax: 042/314 169
E-mail: mladi@biskupija-varazdinska.hr

Rezultati i statistika 1. katoličkog malonogometnog turnira sezone 2018./2019.

VARAŽDIN, 7.12.2018. Objavljujemo sve tablice i statistike s 1. katoličkog malonogometnog turnira koji se održao 1. prosinca u Gornjem Knegincu.

Konačne Tablice

Pravilnik KMNT VB

Napomena: sva statistika napravljena je iz zapisnika s utakmica te se na njima bazira.

Prve tablice odnose se na poredak po skupinama. Bilo je prijavljeno 11 ekipa, a one su bile raspoređene u 2 grupe od 4 ekipe te 1 grupu od 3 ekipe. U „knock-out“ fazu – polufinale, išli su pobjednici iz svake grupe, te najbolja drugoplasirana momčad (gledao se ostvareni broj bodova po odigranoj utakmici te gol razlika po utakmici). Na turniru su dodijeljene i nagrade najboljoj momčadi (osvajaču turnira - Vratišinec), najboljoj „Fair-play“ ekipi (Turnirska komisija odabrala je jednu od ekipa koja se plasirala u polufinale, te na temelju ukupnog dojma dala nagradu – ekipi Vratišinec), najboljem igraču, najboljem strijelcu te najboljem vrataru.

S obzirom na plasman koji je ekipa ostvarila, napravila se tablica plasmana. U proračun su uzete sve utakmice koje su momčadi odigrale, te se ta tablica dobila na temelju osvojenih bodova po utakmici (osvojeni br. bodova / br. odigranih utakmica), gol razlike po utakmici (gol razlika / br. odigranih utakmica), te brojem zabijenih golova po utakmici (zabijeni golovi / br. odigranih utakmica). Ukoliko su ekipe izjednačene u svim kategorijama, onda dobivaju iste bodove, a sljedeća slabije plasirana ekipa dobiva idući manji broj bodova (npr. 2 ekipe dobivaju 10 bodova, onda sljedeća ekipa ne dobiva 8, nego 7 bodova).

Tumač kratica iz tablica skupina:
POB – broj pobjeda, NER – broj neriješenih utakmica, POR – broj poraza, BrU – broj odigranih utakmica, BrB/U – broj bodova po utakmici, ZG – zabijeni golovi, PG – primljeni golovi, GR – gol razlika, GR/U – gol razlika po utakmici, Prekr – broj prekršaja, Prekr/U – broj prekršaja po utakmici, ŽK – broj žutih karton, ŽK/U – broj žutih kartona po utakmici, CK – broj crvenih kartona, CK/U broj crvenih kartona po utakmici, Isk – broj isključenja, Isk/U – broj isključenja po utakmici, FPK – „Fair-play“ koeficijent, FPK/U – „Fair-play“ koeficijent po utakmici, Bod Plas – bodovi prema plasmanu, Bod Plas*2 – bodovi prema plasmanu pomnoženi s 2, Bod FP – brojevi prema „Fair-playu“, Uk bod – ukupni bodovi.

„Fair-play“ tablica napravila se na način da se prvo odredio koeficijent koji se dobio zbrajanjem u s ukupnim brojem prekršaja, brojem žutih kartona, brojem crvenih kartona (pomnoženih s 2) te brojem isključenja (pomnoženih s 2). Crveni kartoni i isključenja teži su oblik prekršaja te se zbog toga njihov broj, da  bi imao određenu „težinu“, množi s 2. Nakon što se odredio taj koeficijent on se je podijelio s brojem odigranih utakmica da bi se uskladile ekipe koje su odigrale veći broj utakmica s ekipama koje su odigrale manji broj utakmica. Dakle, osim tog koeficijenta podijeljenog s brojem utakmica, u obzir su se uzeli još i broj prekršaja po utakmici, te broj isključenja po utakmici.

Ukupna tablica, u koju se unose bodovi iz tablice plasmana te bodovi iz „Fair-play“ tablice, dobivena je na način da su se zbrojili ti bodovi iz tih dviju tablica, s time da su bodovi iz plasmana duplo važniji pa su se pomnožili s brojem 2. Dakle izračun glasi: br. bodova iz tablice plasmana x2 + br. bodova iz „Fair-play“ tablice.

Nadalje, izmijenjenu su i dorađene propozicije turnira (zelenom bojom su označene dodane i izmijenjene stavke). Stoga vas molimo da pažljivo pregledate pravilnik te vas potičemo da eventualno uočene nedostatke i/li prijedloge za poboljšanja pošaljete na mail vz-kmnl@gmail.com.

Na kraju, najavljujemo da će se idući, 2. KMNT VB održati u školskoj športskoj dvorani u Murskom Središću, 12. siječnja 2019. godine

Obilje vam Božjeg blagoslova!

Tomislav Sakač,
Voditelj Katoličkih malonogometnih turnira Varaždinske biskupije