Protekle subote održan je prvi ovosezonski katolički malonogometni turnir naše biskupije!

TRNOVEC BARTOLOVEČKI, 11.12.2021. Protekle subote održan je 1. Katolički malonogometni turnir Varaždinske biskupije pod geslom „Hvalite Ga igrom“ (usp. Ps 150,5).
Turnir je započeo okupljanjem i prijavom ekipa, nakon čega je održan ždrijeb. Zatim je vlč. Tihomir Kosec, predstojnik Ureda za pastoral mladih naše biskupije, duhovno uveo nogometaše u turnir kratkom katehezom i molitvom. Nakon njega je Marta Kranjčec, tajnica Ureda, pozdravila sve prisutne te iznio opće informacije vezani uz turnir, igru i pravila.

Na turniru je sveukupno sudjelovalo 6 ekipa: „Ivanovci“ (župa Ivanec), „Svjetlo Martina“ (župa Sv. Martin na Muri), „Uznesenje BDM“ (župa Molve), „Vidovi pitomci“ (župa Pitomača), „Sv. Marija Magdalena“ (župa Kneginec), i „Sv. Mihael ark.“ (župa Sračinec). Turnir su sa sudačke strane popratili Tena Vinceković i Ivan Martinović. 

Prvo mjesto osvojila je ekipa „Uznesenje BDM“ iz župe Molve, drugoplasirana je ekipa "Ivanovci" iz župe Sv. Marije Magdalene u Ivancu dok je treće mjesto pripalo ekipi "Vidovi pitomci" iz župe Sv. Vida mučenika iz Pitomače.

Najboljim strijelcem turnira proglašeni su Toni Zagoršćak iz ekipe „Ivanovci“ i Ivo Anić iz ekipe "Vidovi Pitomci", najboljim igračem turnira Toni Zagoršćak iz ekipe „Ivanovci“, dok je najboljim vratarem proglašen Ivan Kokša iz ekipe „Uznesenje BDM“. Nagradu za najbolju „Fair-play“ ekipu osvojila je ekipa „Uznesenje BDM“ (podsjećamo, nagrada za najbolju Fair-play ekipu dodjeljuje se jednoj od ekipa koja je, osim grupne, odigrala i Knock-out fazu turnira). 

Turnir je prošao u prijateljskom ozračju te se mora naglasiti da su sve ekipe odigrale vrlo korektno ovaj turnir. Na kraju, turnir je završio podjelom priznanja te zajedničkom molitvom. Ovom prilikom zahvaljujemo se domaćinima na iznimno lijepom gostoprimstvu, sucima, animatorima na pomoći te svim sudionicima turnira. Također se zahvaljujemo i osnovnoj školi u Trnovcu Bartolovečkom koji su nam ustupili dvoranu na korištenje.

Svi rezultati utakmica, tablice, ukupna statistika, kao i završna tablica s bodovima dostupni su na priloženom PDF dokumentu. 

Idući turnir održat će se 15. siječnja 2022. godine te vas ovim putem i pozivamo da dođete pratiti naše nogometaše ili prijavite svoju ekipu na mail mladi@biskupija-varazdinska.hr.


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika