Početak nove sezone KMNL-a

U subotu, 30. listopada 2010. godine u Ludbregu je započela Katolička malonogometna liga Varaždinske biskupije za sezonu 2010/11.

Sudjelovalo je deset ekipa, a započelo se euharistijskim slavljem u ludbreškoj župnoj crkvi. Svetu misu je predvodio predstojnik Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije vlč. Damjan Koren u zajedništvu s župnikom iz Jalžabeta vlč. Josipom Vidovićem i ludbreškim kapelanom vlč. Tihomirom Kosecom. Sudionici KMNL-a prihvatili su prijedlog vlč. Korena koji je u propovijedi rekao da je evanđelje dana (Lk 14,1.7-11) donijelo misao vodilju za cijelu sezonu, a to je - rast u kreposti poniznosti. Naime, čitao se evanđeoski odlomak gdje Isus govori učenicima kako treba u svojem životu birati posljednja mjesta, služiti u poniznosti drugima kako bi se moglo biti uzvišen na kraju zemaljskog života. Upravo zato je vlč. Koren naglasio da nije bit poniznosti u tome da tajimo, sakrivamo ili niječemo svoje talente i dobre strane, već je bit poniznosti u tome da svoje talente i sposobnosti koristimo na dobrobit onih oko nas i tako živimo i širimo Kraljevstvo Božje. To svjedočanstvo služenja i stavljanja onoga kraj mene na prvo mjesto moguće je i te kako ostvarivati u igri poput nogometa, a odatle nastaviti tako živjeti i u svakidašnjem životu.

Nakon Svete mise okupljeni su se uputili u sporstsku dvoranu u Ludbregu gdje je započelo natjecanje koje je trajalo cijelo prije podne. Natjecanje, po običaju, vodio vjeroučitelj Saša Špoljarić, predsjednik udruge KMNL-a.

Rezultate odigranih utakmica 1. i 2. kola KMNL možete preuzeti ovdje.

Raspored ekipa nakon odigranih 1. i 2. kola KMNL možete preuzeti ovdje.