Održan 3. Katolički malonogometni turnir naše biskupije u Molvama!

MOLVE, 8.2.2020. Protekle subote, u Molvama je održan 3. katolički malonogometni turnir Varaždinske biskupije pod geslom triju retka iz Biblije („Hvalite Ga igrom“ usp. Ps 150,5,  „Ako tvoj brat pogriješi – prekori ga“ usp. Mt 18,5 i „Trčite tako da dobijete“ usp. 1 Kor 9,24).

Turnir je započeo okupljanjem i prijavom ekipa. Zatim je vlč. Tihomir Kosec (povjerenik za mlade VB) duhovno uveo nogometaše u turnir molitvom. Nakon njega je Tomislav Sakač (voditelj KMNT VB) pozdravio sve prisutne te iznio opće informacije vezani uz turnir, igru i pravila.

Na turniru je sudjelovalo sveukupno 5 ekipa: „Ivanovci“ (župa Ivanec), „Svjetlo Martina“ (župa Sv. Martin na Muri), „Uznesenje BDM“ (župa Molve), „Vidovi pitomci“ (župa Pitomača), i „Sv. Marija Magdalena“ (župa Kneginec). Turnir su sa sudačke strane popratili Mario Brunec i Bruno Ritoša, koji su svoj posao odradili iznimno korektno te nije bilo žalbi na njihov račun.

S obzirom da je na turniru bilo 5 ekipa, turnir se odigrao po ligaškom sistemu – svaka ekipa je igrala sa svakom. Nakon svih utakmica, prvo mjesto pripalo je domaćoj ekipi „Uznesenje BDM” iz Molvi koja je s osvojila turnir sa maksimalnim brojem pobjeda (4). Drugo mjesto pripalo je ekipi „Ivanovci” iz Ivanca, treće mjesto ekipi „Svjetlo Martina” iz Svetog Martina na Muri, četvrto mjesto pripalo je ekipi „Vidovi pitomci” iz Pitomače, dok je posljednje mjesto pripalo ekipi „Sv. Marija Magdalena” iz Kneginca.

Najboljim igračem turnira proglašen je Hrvoje Habek iz ekipe „Ivanovci“, najboljim strijelcem turnira Danijel Sabolić iz ekipe „Uznesenje BDM“ (s postignutih 9 pogodaka). Danijel Sabolić je trenutno i vodeći strijelac nakon 3 odigrana turnira sa sveukupno postignutih 20 pogodaka. Najboljim vratarem proglašen je Ivan Kolaric iz ekipe „Uznesenje BDM“ (sa samo 1 primljenim pogotkom). Nagradu za najbolju „Fair-play“ ekipu osvojila je ekipa „Uznesenje BDM“ koja na cijelom turniru nije napravila niti jedan prekršaj te nisu dobili nikakve kazne te im ovom prilikom čestitamo. 

Na kraju, turnir je završio podjelom priznanja te zajedničkom molitvom koju je predvodio vlč. Tihomir Kosec. Osim samih priznanja, domaći župnik, fra Zdravko Tuba pobrinuo se da svaki igrač dobije i „Gospinu čudotvornu medaljicu” za zaštitu i uspomenu na posjet ovom nacionalnom svetištu „Vojske Bezgrešne”. Ovim putem mu se zahvaljujemo za cijelo domaćinstvo koje je bilo na odličnom nivou. Osim toga, zahvaljujemo se i animatorima na pomoći te svim sudionicima turnira.

Svi rezultati utakmica, tablice, ukupna statistika, kao i završna tablica s bodovima dostupni su na priloženom PDF dokumentu.

Osim toga, na navedenom linku nalazi se i  fotogalerija - https://drive.google.com/drive/folders/1ivgz07wW7WbLviohXigjsjRvXCVNEFJz?usp=sharing.

Idući turnir održat će se 7. ožujka 2020. s početkom u 8.00 sati u Kućan Marofu te vas ovim putem i pozivamo da dođete pratiti naše nogometaše ili prijavite svoju ekipu na mail vz.kmnl@gmail.com.
Tomislav Sakač,
voditelj KMNT VB