Nacionalna završnica KMNL Mostar 2010

Osvajanjem prvog mjesta na natjecanju Katoličke malonogometne lige Varaždinske biskupije ekipa Svetog Juraja izborila je plasman na nacionalnu završnicu.

Nacionalna završnica Katoličke malonogometne lige, na kojoj su sudjelovali prvaci (nad)biskupija Hrvatske i BiH, za sezonu 2009./10. održala se u Mostaru, od 4. do 6. lipnja 2010. Na završnici je sudjelovalo 16 ekipa, podijeljenih u 4 skupine. To su bile ekipe iz Đakova, Dubrovnika, Banja Luke, Mostara, Zadra, Šibenika, Sarajeva, Pule, Splita, Požege, Poreča, Zagreba, Rijeke i naša ekipa iz Svetog Đurđa. Utakmice po skupinama te četvrtfinale igrale su se u subotu, 5. lipnja 2010., i to u Mostaru, Čitluku, Čapljini i Širokom Brijegu. Naša ekipa nastupala je u Čapljini gdje je izgubila od Zadrana i Riječana, a pobijedila ekipu Mostara koji je daljnjem natjecanju osvojio četvrto mjesto. Polufinala i finale igralo se u nedjelju, 6. lipnja 2010. u Mostaru.

Samim dolaskom, u petak, na područje Mostara druženje između ekipa započelo je za oltarom, na svetoj misi u mjestu Buna. Nakon misnog slavlja sve ekipe su raspoređene i smještene po župama. Naš domaćin bila je Župa Čerin koja se nalazi između Mostara i Čapljine. Dolaskom u župu srdačno smo prihvaćeni i lijepo dočekani. Subota je bila ispunjena sportskim aktivnostima i razgledavanjem grada Mostara. U večernjim satima ponovno smo se vratili u župu gdje smo bili smješteni. Nedjeljno jutro proveli smo u župi na svetoj misi, a popodnevne sate proveli smo navijajući na posljednjim utakmicama završnice. Prije odlaska kući oprostili smo se od dragih nam prijatelja koji su nam bili odlični domaćini i velika pomoć u snalaženju na nama novim prostorima. Na povratku u Hrvatsku posjetili smo Međugorje.

Zajedno sa ekipom u Mostar je doputovao i član KMNL Varaždinske biskupije Mario Blažin, koji je svojim suđenjem na turniru pokazao što znači biti pravedan i objektivan, a o tome svjedoči i odsuđenih deset utakmica te utakmica koja je odlučivala za treće mjesto.

Za ekipu iz Svetog Đurđa u sezoni 2009/2010. nastupali su: Damir Piljak, Mario Sušec, Boris Crnković, Vedran Hižak, Goran Gizdavec, Matija Marković, Dragoljub Jerebić, Mihael Jerebić, Nenad Špoljarić, Nino Stančin, Dragan Rajh,Marko Meznarić, Marko Marković, Nino Gomaz, Mario Nikolić, Goran Klekar i trener Saša Špoljarić.

Ovim putem želimo zahvaliti svim donatorima i ljudima koji su nam bili podrška i pomoć na tako dalekom, ali predivnom putovanju.

 

Saša Špoljarić