ZMVK na Veternici

Nakon otvorenja Veternice, Zajednica mladih varaždinske katedrale strpljivo je čekala svoj vikend početkom listopada da tako službeno, po povratku studenata u Varaždin započne sa svojim okupljanjima u novoj akademskoj godini.

Od 31. rujna do 2. listopada mladi su kroz nagovore i razmatranja Svetog Pisma razmišljali o neizostavosti svakodnevne osobne molitve u njihovonom osobnom, ali i zajedničkom duhovnom rastu kao zajednice u kojoj je svaki član važan. Kao dobar primjer osobne molitve mladi su dobili knjižice "Čudesan sat molitve izmijenit će vaš život" pomoću kojih su u šutnji posvetili Gospodinu jedan sat u danu. Mladi su se odlučili nastaviti s tom praksom i probati barem jedan tjedan svakodnevno moliti tako sat vremena kako bi vidjeli kakav utjecaj svakodnevna predana molitva imana njihov život.

Zajednici se na duhovnoj obnovi pridružio i vlč. Tomislav Dodlek, kapelan u župi sv. Fabijana i Sebastijana, koji je od biskupa imenovan za pomoćnika vlč. Damjanu Korenu u vođenju Ureda za mlade i brige za Zajednicu mladih varaždinske katedrale, budući da će vlč. Damjan često biti odsutan petkom, kad se Zajednica okuplja, upravo zbog vođenja DC Veternica.

Osim duhovnog programa, mladi su iskoristili sunčano jesensko vrijeme za sportske igre i druženje u predivnom veterničkom okolišu. Druženje je zaključeno Svetom misom i zajedničkim povratkom u Varaždin.

Zajednica mladih Varaždinske katedrale okuplja se petkom s početkom u 20 sati u kapelici kraj katedrale (ulaz je iza, kod borova) i poziva sve mlade koji žele duhovno rasti da im se pridruže!