Biskupijski pastoralni centar Ludbreg

Pastoralni centar Varaždinske biskupije u Ludbregu sastoji se od 2.200 četvornih metara korisnog prostora, u njemu je uređeno 20 soba za boravak, nekoliko dvorana različite veličine te drugih sadržaja koji će poslužiti za potrebe župe i svetišta. Iako mu je prvenstvena namjena biti u službi svetišta Predragocjene Krvi Kristove, služit će i za druge pastoralne potrebe i pastoralne susrete.
Centar je otvoren i blagoslovljen 1. rujna 2014. godine, a blagoslovio ga je varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak uz sudjelovanje svećenika Varaždinske biskupije. Prilikom blagoslova biskup Mrzljak napomenuo je da se ovaj dan čekao dugo, jer se još davno osjetila potreba da u ovom svetištu, koje raste iz godine u godinu, bude uređen ovakav centar u koji bi dolazili svećenici i svi drugi uključeni u organizaciju hodočašća. Ova kuća poslužit će u prvom redu kao pomoć u organizaciji slavlja, ali služit će i za mnoge druge pastoralne susrete za potrebe župe i biskupije, rekao je biskup dodavši da je želja da ona posluži za dobrobit Crkve kao i ovog mjesta u kojem se nalazi.
 
Putem adrese svetiste.krvi.kristove@gmail.com mogu se javiti hodočasničke skupine radi dogovora oko svetih misa i programa u svetištu, radi organizacije duhovnih i pastoralnih susreta i druženja u novom Pastoralnom centru u Ludbregu, te radi eventualnih pitanja i informacija vezanih uz svetište. Pojedinosti o svetištu mogu se saznati i preko mrežne stranice www.svetiste-ludbreg.hr


Kontakt:
Biskupijski pastoralni centar - Ludbreg
Ulica Petra Zrinskog 1, 42230 Ludbreg
tel. 042/811 116 (prijave kod župnika)