Duhovna obnova Frame Novi Marof na Veternici

Pater Martin Dretvić, duhovni asistent Franjevačke mladeži iz župe sv. Antuna Padovanskog u Novom Marofu, vodio je 15 framaša u Duhovni centar Varaždinske biskupije na Veternici kako bi gore imali jednu obiteljsku, zajedničku vikend duhovnu obnovu.

Od petka navečer. 28. listopada do nedjelje popodne 30. listopada 2011. zajedno su molili, razmišljali, družili se i uživali u prelijepom krajoliku te iskoristili blagodati duhovne okrepe koju pruža ova kuća. Temu Isusovih blaženstava i svoj poziv na svetost, budući da je svetkovina Svih svetih bila za koji dan, obrađivali su u manjim skupinama pod vodstvom predsjednice Ivane Žugec i p. Martina, da bi svoje rezultate kasnije podijelili u zajedničkom plenumu.

Bilo je tu i igre i zabave, druženja i odmora, noćnog klanjanja pred Presvetim i zajedničkih euharistijskih slavlja u kojima im se pridružio i vlč. Damjan Koren, voditelj Centra.

Mladi su bili radosni što su među onima u Varaždinskoj biskupiji koji su koristili ovu oazu mira i duhovnosti baš za svoju župnu zajednicu, za njihove potrebe, za duhovni rast i još bolji povratak u svakodnevne osobne i pastoralne obveze.