3. Totus Tuus kamp za dječake

Od 21. do 23. listopada 2011. u novootvorenom Duhovnom centru Veternica održan je treći Totus Tuus kamp za dječake. Kampu je prisustvovalo 18 dječaka starosti od 9 do 14 godina te voditelji kampa. Tema kampa bila je „Euharistija – Isus moj prijatelj.

Dječaci su na ovom kampu doživjeli radost zajedništva, igre i molitve. Vlč. Damjan Koren, voditelj centra, prisustvovao je kampu od samog početka do kraja, svaki dan održao Svetu Misu, pripremio dječake za sakrament ispovijedi te ispovijedio sve koji su to željeli. Kamp su vodila šestorica voditelja iz čakovečke zajednice Totus Tuus, a dvojica voditelja, članovi zajednice Totus Tuus Njemačka, Christian i Francisco, došli su iz čak sa sjevera Njemačke da bi pomogli u realizaciji svih planiranih aktivnosti. Divna priroda usred koje je Veternica smještena omogućila je dječacima da mogu igrati razne igre na otvorenom.

Zahvaljujemo roditeljima što nam povjeravaju svoju djecu i šalju ih na kampove i na svim darovima koje za nas pripreme kada im predajemo djecu. Zahvaljujemo vlč. Damjanu na svemu što je učinio za ovaj kamp i na njegovoj ljubavi za dječake te kuharici Valentini koja je kuhala za dječake.

Hvala Isusu i Mariji na svemu!

Petar Bralić
Vilko Vukina