Završni susret 2010. mladih župe Sračinec

Završni susret 2010. mladih župe Sračinec

Potaknuti formacijom animatora i uspješno završenom specijalizacijom animatora Varaždinske biskupije, puni inspiracije i novih ideja odlučili smo „ oživjeti" Zajednicu mladih župe Sračinec.

Početkom nove školske, akademske ili „ radne godine" svakog petka okupljali smo se da bi svoje mladenačko vrijeme provodili zajednički na razne načine koji se priliče mladim ljudima „gladnih" novih spoznaja, osvještavanjem potisnutih znanja, novih igara i učenja uz pomoć Duha Svetoga koji je svaki naš susret lebdio iznad nas, bio u nama, punio nam „ baterije"za svaki novi dan. Kako je vrijeme prolazilo i ovoj godini približio se kraj...

Nama animatorima to je bio još jedan od izazova kako da ovu šarenu godinu zaključimo. A kako drugačije nego jednom opuštenom i veselom večeri! Pa smo zasukali rukave i primili se posla da bi opet kao i svaki put uveseljavali svoje mlade.

28.12. 2010.godine okupili smo se u župnoj dvorani i započeli susret već uobičajeno molitvom, nakon čega je slijedilo mnoštvo igara i banseva. Također smo pripremili i simbolične poklone za naše mlade i za kraj zakusku koju smo spremili sami uz pomoć naših malih ruku. Susret je završio blagoslovom našeg župnog vikara koji sudjeluje s nama u našim susretima. Zadovoljni smo svojim radom i naučenim vještinama, zahvalni Župniku što nam je omogućio da ostvarimo svoj poziv animatora, i spremni smo za nove susrete u 2011. godini.

 

Maja Križanec i Tomislav Herceg