Završena treća formacija animatora mladih

Završena treća formacija animatora mladih

 

img_7183_resize_thumbU subotu i nedjelju, 24. i 25. travnja 2010. godine, u podrumskim prostorijama Biskupske rezidencije u Varaždinu održana je četvrta i zadnja formacije treće grupe animatora, koja se odvija u sklopu projekta Ureda za mlade HBK, pod nazivom "Mladi za mlade" i u suradnji Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije.

Od šezdeset i dvoje prijavljenih na početku pastoralne godine 2009./10., formaciju je uspješno završilo njih 48. Uz animatore iz 2003. i 2005. godine, ovo je treća grupa mladih koji su prošli ovu formaciju i tako se pribrojili onima koji žele doprinijeti širenju svojega iskustva vjere prijateljima oko sebe. Sami govore da su svjesni kako to nije lagana zadaća i da određenu težinu i neizvjesnost vide po mnogima koji su odustali i nisu više među animatorima Varaždinske biskupije, ali ih to ne obeshrabruje. Žele sa svojim župnicima i vjeroučiteljima sudjelovati u pastoralnim događanjima u župi te iskoristi sve što su ovdje naučili.

Cijelog vikenda, kao i u dosadašnjim vikend-formacijama, uz animatore instruktore iz Zagreba, u programu je sudjelovao i bio vlč. Damjan Koren, predstojnik Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije.

Kako suradnji i radu na župi, novi animatori se vesele svojem daljnjem usavršavanju u ljeti kada će od 18. do 25. srpnja 2010. biti specijalizacija za one koji su završili temeljnu formaciju.

Mladi su naglasili i izrekli posebnu zahvalnost svojim župnicima i biskupijskom Uredu za mlade, koji su im omogućili ovo lijepo iskustvo.