Završena temeljna formacija nove generacije naših biskupijskih animatora

Završena temeljna formacija nove generacije naših biskupijskih animatora
PITOMAČA, 27.-29.4.2018. Proteklog vikenda 4. susretom završila temeljna formacija nove generacije naših biskupijskih animatora mladih.

Proteklog vikenda, dobrotom i gostoprimstvom župnika vlč. Ivice Puškadije starijeg te kapelana vlč. Siniše Blatarića, u Pitomači održan je posljednji, četvrti, susret temeljne formacije animatora u sklopu programa "Mladi za mlade", a u organizaciji Ureda za mlade HBK. Temeljnu formaciju animatora pohađalo je oko 40-tak mladih iz područja cijele Varaždinske biskupije, a program su predvodili animatori instruktori - đakon Marko Domiter, koji je ujedno i koordinator formacije u našoj biskupiji, Ivana Čogelja (tajnica Ureda za pastoral mladih HBK, s. Maja Dolenec (kćeri Marije Pomoćnice), Brigita Gojak, Ivana Bosiljevac, Josip Deglin te specijalizantice Stela Posavec i Mateja Marčun. Svaki od susreta odvijao se u drugoj župi. Prvi domaćin bila je župa sv. Marije Magdalene u Knegincu, zatim župa Majke Božje Snježne u Trnovcu, župa sv. Mihaela arkanđela u Sračincu i na poslijetku župa sv. Vida u Pitomači. Sva četiri susreta mlade je pratio povjerenik za mlade Varaždinske biskupije, vlč. Tihomir Kosec te tajnica Ureda za pastoral mladih naše biskupije, Marta Kranjčec. Kroz bogat program koji se provodio kroz četri vikenda mladi su učili što to animacija jest, koga i kako animirati, kakav bi identitet animator trebao imati, koja su to područja djelovanja i uloge animatora. Nadalje, mladi su učili koje sve sposobnosti animator treba posjedovati za rad u skupinama te koja je duhovna dimanzija animatora. Animatorima je na kraju 4. susreta podjeljen simboličan dar u ime Ureda te će primiti i zahvalnice od varaždinskog biskupa, msgr. Josipa Mrzljaka.

Tako je Varaždinska biskupija postala bogatija za 40-tak mladih, divinih animatora koji se spremaju za rad u svojim župama. Većina njih svoje će školovanje završiti specijalizacijom za animatore koja će se održati u Baškim Oštarijama od 17.7. - 24.7. 2018., poslije koje će primiti certifikate o statusu animatora od Ureda za mlade HBK.

Želimo im puno sreće i Božjeg blagoslova!
(tekst: M. Marčun, fotografije: vlč. S. Blatarić)


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika