Varaždinska biskupija bogatija za 6 animatora specijalizanta!

Varaždinska biskupija bogatija za 6 animatora specijalizanta!
DUBROVNIK, 2.-8.1.2021. Proteklog tjedna održana je opća specijalizacija 14. generacije animatora mladih naše biskupije.

Specijalizacija animatora održala se od 2. siječnja do 8. siječnja 2021. godine u Biskupijskom sjemeništu u Dubrovniku, u zajedništvu s mladima iz Dubrovačke i Bjelovarsko-križevačke biskupije. U programu je prisustvovalo tridesetak sudionika iz triju biskupija koji su završili jednogodišnju temeljnu formaciju animatora. Uz vodstvo animatora instruktora, među kojima su bila i naše animatorice instruktorice Lea Miloš, Tena Vinceković i Judita Havaić, tanimatori su osmišljavali, vodili i realizirali programe specijalizacije.

Tijekom sedam dana polaznici su kroz interaktivne i predavačke radionice, igre, ples, glumu i druženje učili o načinima na koje mogu animirati mlade na svojoj župi ili u projektima na razini biskupija. Imali su priliku upoznati se s oblicima rada s mladima i načinom djelovanja animatora u svojim biskupijama. Također stjecali su znanja o načinu organizacije, timskom radu te radu s različitim dobnim skupinama. Svakog dana su imali priliku za ispovijed i razgovor s duhovnikom te svakodnevna euharistijska slavlja koja bi svakoga dana predvodio drugi svećenik. Mladima su na raspolaganju bili dvojica svećenika, don Hrvoje Katušić, generalni vikar Dubrovačke biskupije i vlč. Zoran Grgić, povjerenik za mlade Bjelovarsko-križevačke biskupije. Duhovnici su mladima poručili kako je bit kršćanskog vjerovanja da je Bog ljubav te da je to temeljna razlika između kršćanstva i ostalih religija. Bog nas baš kroz Sina ljubi te je Njegova ljubav sveprisutna i nije uvjetovana njihovim sposobnostima i količinom truda koju ulažu u svoje animatorsko djelovanje. Primjer čuda umnažanja u kojem je dječak koji je dao svojih pet ječmenih kruhova i dvije ribe na raspolaganje Isusu, pokazuje da ako sebe i svoje talente daju Isusu na raspolaganje, može se utažiti duhovna glad društva. Time Isus pokazuje da su i oni potrebni kako bi se ljubav umnažala. Na završetku misnog slavlja zadnjeg dana specijalizacije polaznicima su dodijeljeni certifikati Ureda za mlade Hrvatske biskupske konferencije.

Novi animatori specijalci Varaždinske biskupije su: 
  • Andrija Havaić iz župe Presvetog Trojstva, Ludbreg
  • Lucija Lukačić iz župe Sv. Vida mč., Pitomača
  • Martina Klarić iz župe Rastanka Svetih Apostola, Novigrad Podravski
  • Teodora Hublin iz župe Sv. Mihaela ark., Sračinec
  • Melani Košić iz župe Sv. Vida mč., Vidovec
  • Željka Bencek iz župe Sv. Bartola apostola, Kamenica
Našim dragim animatorima specijalizantima želimo obilje Božjeg blagoslova u služenju i djelovanju u njihovim župama i našoj biskupiji!


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika