Prvim vikendom započela formacija nove generacije animatora naše biskupije!

Prvim vikendom započela formacija nove generacije animatora naše biskupije!
KNEGINEC, 27.11.2021. Protekle subote 50-tak mladih iz 15-tak župa naše biskupije svojim prvim vikendom započelo je svoju temeljnu formaciju za animatore Varaždinske biskupije u sklopu projekta HBK "Mladi za mlade".

Prvi od pet vikenda formacije, dobrotom domaćeg župnika i povjerenika za mlade Varaždinske biskupije vlč. Tihomira Koseca, održao se u prostorima župe Kneginec pod vodstvom animatora instruktora Lee Miloš, Kristiana Furjana, Katarine Balažinec te voditeljice formacije Mateje Marčun. Program je započeo u 10 sati predstavljanjem animatora instruktora te samog sadržaja i svrhe formacije. Nakon uvodnog dijela uslijedila je vježba očekivanja pod nazivom „Kuća snova i noćnih mora“ u kojoj su polaznici imali prilike izraziti svoja očekivanja, motivaciju, ali i strahove vezane uz formaciju.

Srž ovog prvog susreta bila je radionica „Animirati: Tko? Što? Kako?“ kroz koju su sudionici na kreativan način saznali što je to animacija i tko je to animator. Rad i strukturu Ureda za pastoral mladih predstavila je tajnica Ureda Marta Kranjčec. Nakon plesa generacije uslijedio je rad u malim grupama, a sam susret završio je svetom misom u župnoj crkvi svete Marije Magdalene koju je predvodio vlč. Tihomir Kosec, povjerenik za pastoral mladih Varaždinske biskupije. 

Mladi su se okrijepljenog tijela i duha uputili svojim kućama radosno iščekujući idući vikend koji će se održati u prostorima župe Mačkovec.


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika