Taizé 2009.

2009. godine svi mladi iz naše biskupije koji kroz ljeto žele tjedan dana provesti u Taizeu, detaljne obavijesti mogu pročitati ovdje: http://mladi.hbk.hr/ured/taize.html Ako želite još konkretnije obavijesti ili svjedočanstva o životu i boravku u Taizeu možete se javiti na kontakte stavljene pod linkom Ured ili pitati druge za iskustva i mišljenja. Ove godine veliki dio organizacije putovanja u Taize (u Francusku) ide preko Ureda za mlade. To smo već prije dogovorili, ali s obzirom da je autoprijevoznik Samoborček godinama vozio u Taize, oni su bili upućeni u sva pitanja i zainteresirani mladi su se uglavnom javljali njima.

Od ove godine autobusni prijevoz Presečki grupa d.o.o. preuzima autobusne linije za Taize, za mlade koji se prijavljuju preko Ureda za pastoral mladih, jer dogovoreno je da će sve prijave ići preko Ureda. Na telefon 042/314-169.

Prvi termin odlaska je za Uskrs - kreće se 08. travnja u 23h, a vraća 16. travnja u jutarnjim satima. Već se javila jedna zainteresirana grupa mladih. Cijena prijevoza je 700 kn po osobi, ako će biti grupa od 35 ljudi (i više). Participacija boravka u Taizeu je oko 35 eura. Za taj bi se odlazak trebalo najkasnije prijaviti 01. travnja i do tada već uplatiti 700 kn na žiro račun 2360000-1101243293, poziv na broj Taize, na uplatnicu napisati ime i prezime uplatitelja i adresu autoprijevoznika ( PRESEČKI GRUPA d.o.o., Frana Galovića 15, 49 000 Krapina).

Isti će postupak biti i za sve ljetne termine, koji ce krenuti od 24. lipnja - prvi odlazak, 26. kolovoza - zadnji odlazak u Taize. Jedna je razlika, zainteresirani mladi morat će se prijaviti barem tri tjedna prije. Prijavljivat će se izravno u Ured, a uplačivati novac na žiro račun Presečke grupe.


Ured za pastoral mladih:
vlč. Damjan Koren, predstojnik