Hodočašće povjerenja na Zemlji - Prag 2014.

Hodočašće povjerenja na Zemlji - Prag 2014.

Dragi mladiću/djevojko,

počeo si razmišljati o odlasku negdje na doček Nove godine, no htio bi da taj doček ipak bude prožet Duhom Gospodnjim? Prijavi se i ti na Hodočašće povjerenja na zemlji u organizaciji međunarodne ekumenske zajednice Taizé koje se ove godine održava u Pragu od 29. prosinca do 2. siječnja 2015. i moli s tisućama mladih u srcu Europe!

Sudjelovati na susretu znači…

  • zajedno moliti uz pjesmu i tišinu u gradu koji se nalazi u samom srcu Europe
  • pridružiti se desecima tisuća mladih Europljana i drugih u potrazi za dubljim razumijevanjem vjere i života Crkve
  • iskusiti gostoljubljivost češke obitelji
  • susresti ljude koji žele živjeti Evanđelje sa svim izazovima koje takav život nosi u današnjem vremenu

Na susretu mogu sudjelovati mladi od 17 do 35 godina starosti. Iznos doprinosa sudjelovanju za mlade iznosi 55€, a za odrasle iznad 35 godina 80€ (djecu 30€). Cijena prijevoza po osobi je 450 Kn, a svi sudionici obavezni su ponjeti sa sobom podložak i vreću za spavanje (mogućnost noćenja u školskim i sportskim dvoranama zbog velikog broja sudionika). Postoji mogućnost dolaska i 27. prosinca za sve one koji žele doći ranije i doprinjeti susretu kao volonteri, pomažući u raznim timovima te istovrtemeno sudjelovati u samom susretu.

 

Prijevoz za sudionike Europskog susreta u Pragu iz naše biskupije biti će organiziran autobusom. Polazak je planiran za 28. prosinca 2014. oko 23.00 sata, a povratak za 3. siječnja 2015. u rano jutarnjim satima. Za predgrupu je organiziran poseban prijevoz iz Zagreba.

Pri povratku bi se posjetio poznati UNESCOV zaštićeni gradić Telč u Češkoj, te postoji mogućnost posjeta Beču.

 

Rok prijave je 1. prosinca 2014., a za sve dodatne informacije i prijave javite se vlč. Siniši Blatariću ili Jeleni Zidar, kako je naznačeno u letku koji prilažemo ovdje.

 

Više o Taizé zajednici i o samom hodočašću pročitajte na: www.taize.fr/hr ili www.facebook.com/TaizePrague2014