U Čakovcu odigran drugi turnir Katoličke malonogometne lige Varaždinske biskupije

U Čakovcu odigran drugi turnir Katoličke malonogometne lige Varaždinske biskupijeU školskoj sportskoj dvorani II. osnovne škole Čakovec u subotu, 4. ožujka 2023. godine održan je drugi turnir Katoličke malonogometne lige Varaždinske biskupije u sezoni 2022./2023.

Na turniru je sudjelovalo osam ekipa, a najbolji plasman ostvarili su nogometaši Župe Uznesenja BDM iz Molvi, drugoplasirana ekipa bila je iz Župe blaženog Alojzija Stepinca, a treće mjesto zauzela je ekipa Župe Majke Božje Snježne iz Trnovca. Ostale ekipe, koje su sudjelovale na turniru, bile su iz Župe svetog Mihaela arkanđela - Sračinec, Župe svetog Nikole biskupa - Čakovec, Župe Isusova uskrsnuća - Kučan Marof, Župe Presvetog Trojstva - Ludbreg i Župe svetog Vida mučenika - Pitomača.

Dan prije početka natjecanja napravljen je ždrijeb za grupnu fazu. Turnir je započeo zajedničkom molitvom. Prigodnim riječima obratio se vlč. Marko Domiter, predstojnik Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije, potom vjeroučitelj Nenad Škerbić, koji je zajedno s Tenom Vinceković i predstavnicima pojedinih ekipa preuzeo ulogu suca. Nakon grupne faze natjecanja dvije najbolje ekipe u skupinama prošle su u polufinale, a zatim su slijedile utakmice za treće i prvo mjesto.
Uz priznanja i pehare za prva tri mjesta dodijeljena su i druga priznanja. Pobjedničkoj ekipi uručeno je priznanje za fair-play igru, a dodijeljena su priznanja najboljem vrataru Leonu Popecu iz Molvi, najboljem strijelcu Vilimu Kolmanu iz Trnovca i najboljem igraču turnira Marku Peršiju iz Kučan Marofa.

Na poveznici donosimo tablicu sa statistikom ovog turnirskog natjecanja.

Podsjećamo da se Katolička malonogometna liga u Varaždinskoj biskupiji ove sezone održava u tri turnirska natjecanja, pa se osvojeni bodovi svih triju turnirskih natjecanja zbrajaju te najbolja ekipa odlazi na nacionalnu završnicu Katoličke malonogometne lige koja će se održati u svibnju ove godine u Petrinji. Potrebno je napomenuti da pobjednik mora sudjelovati na sva tri turnirska natjecanja.

Sljedeći i posljednji turnir održat će se 29. travnja u Molvama.
 


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika