Srakarski krizmanici biskupijski pobjednici malonogometnog natjecanja

Srakarski krizmanici biskupijski pobjednici malonogometnog natjecanjaVARAŽDIN, 20. veljače 2024.

Završilo je biskupijsko Krizmaničko malonogometno natjecanje. U utorak, 20. veljače 2024. godine održan je treći, ujedno posljednji, malonogometni turnir za krizmanike u sportskoj dvorani I. i VI. osnovne škole Varaždin. Na natjecanju je sudjelovalo 15 krizmaničkih ekipa koje su predstavljale svoje župe: Čakovec - sv. Antun, Đurđevac, Ivanec, Koprivnica - bl. Alojzije, Kućan Marof, Ludbreg, Molve, Nedelišće, Pitomača, Prelog, Sračinec, Trnovec, Veliki Bukovec, Vidovec i Vratišinec.


Natjecanje je započelo svetom misom u župnoj crkvi svetog Nikole biskupa u Varaždinu, koju je predslavio vlč. Kristijan Stojko, župnik u Ludbregu i član hrvatske svećeničke nogometne reprezentacije koja je ove godine osvojila Europsko prvenstvo. U svojoj homiliji tumačio je riječi proroka Izaije o riječi Božjoj koja donosi ploda i Isusovu pouku o molitvi Očenaša. Na kraju svete mise posvjedočio je o svom pozivu i ljubavi prema nogometu.

Prvi dio turnira odvijao se u četiri skupine. Najbolja ekipa svake skupine prošla je u polufinalnu fazu. Pobjednici trećeg turnira bili su krizmanici Župe Sračinec, drugo mjesto osvojila je ekipa Župe Đurđevac, a treće krizmanici Župe Vidovec. Na kraju turnira podijeljena su priznanja za posebna postignuća. Priznanje za fair-play igru dobila je ekipa Župe Vidovec. Priznanje za najboljeg igrača dobio je Martino Premuž iz Župe Sračinec, priznanje za najboljeg strijelca Dominik Vorih iz Župe bl. A. Stepinac iz Koprivnice te priznanje za najboljeg vrata Matej Plantak iz Župe Sračinec.

Na kraju natjecanja zbrojeni su bodovi osvojeni prema plasmanu i bodovi osvojeni za fair-play igru i proglašene su tri najbolje ekipe biskupijskog natjecanja. Prvo mjesto osvojila je krizmanička ekipa Župe Sračinec, drugo mjesto ekipa Župe bl. Alojzija Stepinca - Koprivnica te treće mjesto ekipa Župe Vidovec. Prvacima su dodijeljene medalje, a trima najboljima pehare i prigodne šalice. Svi sudionici natjecanja bit će nagrađeni hodočašćem u Krašić i Jastrebarsko.


Čestitamo pobjednicima i dobitnicima priznanja. Zahvaljujemo svim sudionicima, voditeljima ekipa, svećenicima, sucima, zapisničkom stolu i animatorima koji su sudjelovali, organizirali i bili dio ovoga turnira te ravnateljima škola koji su nam omogućili odvijanje svih triju turnira.

Ured za pastoral mladih


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika