Šestero novih animatora-instruktora u Varaždinskoj biskupiji

Šestero novih animatora-instruktora u Varaždinskoj biskupijiCAREVDAR, 10. prosinca 2023.

U organizaciji Ureda HBK za mlade u Duhovno-pastoralnom centru za mlade Bjelovarsko-križevačke biskupije, od 8. do 10. prosinca održan je drugi vikend-susret Specijalizacije animatora instruktora za mlade iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Na Specijalizaciji je sudjelovalo 12 animatora koji su se kroz dva ovogodišnja vikend-susreta formirali za animatore-instruktore. Za Varaždinsku biskupiju: Martina Klarić, Dorotea Globan, Gabriela Barberic, Andrija Havaić, Petar Havaić i Damjan Domanovac. Za Bjelovarsko-križevačku biskupiju: Matea Hozmec, Marija Kulaš i Vilko Kuzmić. Za Vrhbosansku nadbiskupiju: Marija Valenta, Ivana Grubeša i Anja Fišić

Na završnom susretu mladi su kroz bogat program sastavljen od predavanja, radionica i prolaženja priručnika usvajali i usavršavali različita znanja i vještine za vođenje formacija animatora programa „Mladi za mlade“ na nad/biskupijskoj i nacionalnoj razini.

Predavanje „Preventivni sustav u odgoju sv. Ivana Bosca“ za mlade je pripremila s. Maja Dolenec, KMP, a radionicu „Vođenje sastanka“ održala je Ema Ištvanović Parezanović, univ. bacc. psych. Poseban je naglasak tijekom ove formacije stavljen na promicanje i oživljavanje aktivnosti kako na razini župa, tako i na razini biskupije.

Nedjeljno misno slavlje predvodio je varaždinski biskup Bože Radoš koji je mladima zahvalio na svemu što čine u svojim župama i (nad)biskupijama te se osvrnuo na evanđelje poručivši im da uvijek budu poput Ivana Krstitelja - odvažni u svom pozivu i navještanju Radosne vijesti.

Svečanu dodjelu certifikata predvodio je biskup Radoš uz tajnicu Ureda HBK za mlade Ivu Vrabac te voditeljicu Temeljne formacije animatora Varaždinske biskupije Leu Miloš. Na misi i dodjeli certifikata sudjelovali su i vlč. Dominik Jaić, župnik župe sv. Barbare u Carevdaru te vjernici iste župe. U svojoj zahvali vlč. Jaić istaknuo je bogatstvo koje mladi, a na osobit način animatori, donose u svoje župne zajednice i među mlade te poželio svima uspješno i radom plodonosno animatorsko poslanje.
 
Iva Vrabac
           tajnica Ureda za mlade HBK


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika