Prvi krizmanički nogometni turnir održan u Varaždinu

Prvi krizmanički nogometni turnir održan u Varaždinu
U subotu, 21. siječnja 2023. godine održao se 1. krizmanički turnir u nogometu u sportskoj dvorani VI. osnovne škole Varaždin. U turniru su sudjelovali krizmanici 13 župa Varaždinske biskupije. Turnir je organizirao Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije. Turnir su osvojili krizmanici Župe Sračinec, drugo mjesto osvojila je ekipa iz Pitomače, a trećeplasirani bili u krizmanici iz Ludbrega. U turniru su također sudjelovali krizmanici iz ovih župa: Vidovec, Varaždin – sv. Vid, Varaždin – sv. Josip, Varaždin – sv. Nikola, Trnovec, Kamenica, Ivanec, Nedelišće, Mačkovec i Koprivnica – bl. Alojzije.

Susret je počeo molitvom i prigodnom riječju koju je uputio Marko Domiter, predstojnik Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije, uslijedio je ždrijeb za grupnu fazu turnira, a Tena Vinceković, koordinatorica sportskih događanja pojasnila pravila natjecanja. Grupna faza odigrala se u četiri skupine, nakon koje su pobjednici skupina odigrali dvije polufinalne utakmnice, utakmicu za treće i prvo mjesto.
Na kraju turnira povjerenik za mlade čestitao je pobjednicima te uručio priznanja i pobjedničke pehare trima najboljim ekipama. Također, dodijeljene su i posebne nagrade i priznanja. Priznanje za fair-play osvojila je ekipa krizmanika iz Vidovca, najbolji vratar bio je Dominiik Špoljarić iz Pitomače, najbolji strijelac Andro Košir iz Sračinca te najbolji igrač Antonio Ciglar, također iz Sračinca.
Ovom prilikom srdačno zahvaljujemo svim župnicima, župnim vikarima, vjeroučiteljima i animatorima koji su okupili svoje krizmanike kako bi sudjelovali u turniru. Zahvaljujemo gospodinu Mariju Stančiću, ravnatelju VI. osnovne škole Varaždin i osoblju škole koji su nam pripremili toplu dobrodošlicu i bili dobri domaćini.
Sljedeći krizmanički nogometni turnir održat će se 11. veljače 2023., a naknadno ćemo objaviti mjesto održavanja turnira.

Ovakvi turniri održavaju se s ciljem poticanja zdravog sportskog i natjecateljskog duha, promicanja evanđeoskih vrednota kroz sport, igru i druženje, okupljanja mladih u krilu Crkve te kao doprinos župnom pastoralu mladih i župnoj katehezi za krizmanike.
Marko Domiter
 


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika