Proteklog vikenda održan je 2. Krizmanički malonogometni turnir naše biskupije u Prelogu!

Proteklog vikenda održan je 2. Krizmanički malonogometni turnir naše biskupije u Prelogu!
PRELOG, 30.4.2022. Protekle subote održan je 2. katolički malonogometni turnir Varaždinske biskupije za krizmanike u Prelogu pod geslom „Hvalite ga igrom!“.

Turnir je započeo okupljanjem i prijavom ekipa, nakon čega je održan ždrijeb. Vlč. Tihomir Kosec, predstojnik Ureda za pastoral mladih, pozdravio je domaćeg župnika prečasnog Antuna Hoblaja, okupljene ekipe, njihove župnike, župne vikare i voditelje ekipa te uz kratku katehezu predvodio molitvu. Po završenoj molitvi okupljenim krizmanicima dane su opće informacije i smjernice vezane uz turnir, igru i pravila.

Na turniru je sudjelovalo 9 ekipa iz sljedećih župa: „Ivanovci“ iz župe Ivanec, „Knezovi“ iz župe Kneginec, „Arkanđeli” iz župe Sračinec, „Priločanci“ iz župe Prelog, „Uznesenje BDM“ iz župe Molve, „Hlebinski zmajevi“ iz župe Hlebine, „“Sigečki tigrovi“ iz župe Sigetec, „Konaki“ iz župe Novo Virje te „Vidovi pitomci“ iz župe Pitomača. Turnir su sa sudačke strane popratili Tena Vinceković i Kristian Furjan .
Nakon „knock out“ faze turnira održana je prijateljska utakmica između ekipe župnika/župnih vikara i ekipe koju su činili predstavnici pojedinih ekipa, uz ovacije sa tribina. Krizmanici su vrijeme iščekivanja svojih ogleda provodili u međusobnom druženju.
Prvo mjesto na 2.krizmaničkom malonogometnom turniru osvojila je ekipa domaćina „Priločanci“ iz župe sv. Jakova ap., Prelogdrugo mjesto pripalo je ekipi „Uznesenje BDM“ iz župe Uznesenja BDM, Molve; dok je treće mjesto pripalo ekipi „Hlebinski zmajevi“ iz župe sv. Katarine dj. mč., Hlebine.

Najboljim strijelcem i najboljim igračem turnira proglašeni su Andro Sokač i Andrej Pintarić iz župe Prelog dok je najboljim golmanom turnira proglašen Luka Kralj iz župe Hlebine. Nagradu za najbolju „Fair-play“ ekipu turnira osvojila je ekipa „Sigečki tigrovi“ iz župe Sigetec (podsjećamo, nagrada za najbolju Fair-play ekipu dodjeljuje se jednoj od ekipa koja je, osim grupne, odigrala i Knock-out fazu turnira). 

Ovim turnirom zatvorili smo ovu sezonu krizmaničkih malonogometnih turnira naše biskupije pa su ujedno proglašeni i ovosezonski laureati. Prvo mjesto osvojila je ekipa „Uznesenje BDM“ iz župe Uznesenja BDM, Molvedrugo mjesto pripalo je domaćinima, ekipi „Priločanci“ iz župe sv. Jakova ap., Prelog; dok je treće mjesto pripalo ekipi „Sigečki tigrovi“ iz župe sv. Marka ev., Sigetec.

Najboljim igračem sezone 2021./2022. proglašen je Andrija Paša iz župe Molve, najboljim strijelcem Andro Sokač iz župe Prelog, dok je najboljim vratarem sezone proglašen Antonio Živko iz župe Sigetec. Nagradu za najbolju „Fair-play“ ekipu sezone osvojila je ekipa iz župe Molve (podsjećamo, nagrada za najbolju Fair-play ekipu dodjeljuje se jednoj od ekipa koja je, osim grupne, odigrala i Knock-out fazu turnira). 
Turnir je prošao u prijateljskom ozračju uz visoku kvalitetu igre. Na kraju turnira, vlč. Kosec još je jednom zahvalio domaćinima na gostoprimstvu, uručio priznanja najboljim ekipama i pojedincima turnica i cijele sezone 2021./2022. te udijelio završni blagoslov.


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika