Otvorene prijave za 24. Križni put mladih Varaždinske biskupije

Otvorene prijave za 24. Križni put mladih Varaždinske biskupijeIVANEC - KLENOVNIK - BEDNJA, 16. i 17. ožujka 2024.
Dragi mladi,

danas započinjemo korizmeni hod. Gospodin nas poziva na putovanje kroz četrdeset dana da otkrijemo što je to krivo u našem životu, a što čini naš život onakvim kakav treba biti. Korizma je vrijeme posta, molitve i bratske ljubavi. Oni su oruđe kojim mičemo iz sebe štetni višak, a otvaramo se za dobro, za ljubav, za Boga kojega smo možda stavili po strani...

U svojoj poruci za ovogodišnju korizmu papa Franjo kaže: „Korizma je milosno vrijeme u kojem pustinja ponovno može postati - prema riječima proroka Hošee - mjesto naše prve ljubavi (usp. Hoš 2, 16-17). Bog odgaja svoj narod da iziđe iz svog ropstva i doživi prijelaz iz smrti u život. Poput nekog zaručnika iznova nas privlači sebi i našem srcu šapće riječi ljubavi.“ Poznata vam je pjesma „Prva ljubav opet te zove...“. Želimo i u ovoj korizmi ponovno otkriti svoju Prvu Ljubav. Zato vas pozivamo na jedno putovanje...

Dvadeset i četvrti put zaredom u Varaždinskoj biskupiji održat će se Križni put mladih pod geslom Bog je ljubav. Želimo u dvodnevnom zajedništvu s mladima iz cijele biskupije, 16. i 17. ožujka 2024. godine, otkrivati dubine Božje ljubavi, štoviše doživjeti Ljubav o kojoj ovisi sav naš život. "Bog je ljubav" ujedno je naziv himne ovogodišnjeg Križnog puta mladih, a ovdje možete preuzeti note i snimku himne.

VAŽNO! Treba se prijaviti: putem poveznice http://bit.ly/kpm2024 , QR koda, župniku ili dekanatskom animatoru do nedjelje, 10. ožujka 2024. Molimo da za maloljetne sudionike roditelji ispune prijavu i daju suglasnost da njihovi mladi sudjeluju.


 
Početak i završetak. Naše hodočašće započet će okupljanjem u Ivancu, u subotu, 16. ožujka 2024. u 7:30, a sam početak bit će u Župnoj crkvi svete Marije Magdalene u 8:00. Nakon cjelodnevnog hoda (20-ak km) u predvečerje stižemo u Klenovik gdje ćemo se okrijepiti večerom i slaviti svetu misu u Župnoj crkvi Presvetog Trojstva. U Klenovniku ostajemo na noćenju i sljedećega dana, u nedjelju, 17. ožujka nastavljamo put prema Bednji (19-ak km). Planirani završetak križnog puta mladih je u Bednji sa svetom misom u 18:00 u Župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, koju će predslaviti naš varaždinski biskup Bože Radoš.

Što treba ponijeti? Na poveznici se nalazi prigodni letak u kojem su najvažnije informacije. Za dodatne informacije obratit ćete se dekanatskom animatoru ili u Ured za pastoral mladih.

Sudjelovati mogu mladi od 15 godina nadalje. Krizmanici mogu ići uz pratnju odgovorne osobe za njih. Kotizacija za sudionike je 10 €. Ako ide više braće ili sestara iz obitelji, drugi plaća 5 €, a treći i svaki sljedeći su oslobođeni plaćanja kotizacije. U kotizaciju ulaze troškovi organizacije, obilježja križnog puta i dio ostalih troškova.

Kako ću doći na početak križnog puta? PRIJEVOZ do početka i od završetka križnog puta bit će organiziran na razini dekanata. Važno je to naznačiti u prijavi. Prijevoz nije uključen u kotizaciju. Kotizaciju i troškove prijevoza dat ćete dekanatskom animatoru na samom početku Križnog puta u Ivancu na za to označenom mjestu ili već u autobusu na putu do Ivanca.
 
Dragi mladi! Kako je lijepo biti zajedno na putu, po suncu i kiši, kroz šume i polja... I ovaj križni put želi se ugraditi u naše korizmeno putovanje i biti nam prilika da vidimo stvarnost svoga života Božjim očima, da korizmu doživimo kao vrijeme slobode i obraćenja, da naučimo zastati i djelovati u životu svojih bližnjih, da donesemo dobru odluku za život, da u Gospodinu otkrijemo novu nadu i radost svoga života.
Radujemo vam se! Vidimo se 16. ožujka u Ivancu!
Bog vas blagoslovio!
Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije


Slika
Slika
Slika
Slika