Održana opća specijalizacija animatora Varaždinske biskupije

Održana opća specijalizacija animatora Varaždinske biskupije Ovogodišnja opća specijalizacija animatora održana je od 24. do 31. srpnja 2024. godine u Pastoralnom centru u Ludbregu. Na specijalizaciji sudjelovalo je 36 mladih iz naše biskupije koji su završili jednogodišnju temeljnu formaciju animatora u trajanju od 5 vikend susreta. Formaciju su vodili instruktori Tena Vinceković, Dorotea Globan, Gabriela Barberic, Martina Klarić, Andrija Havaić, Petar Havaić, Damjan Domanovac i Lea Miloš, voditeljica formacije animatora Varaždinske biskupije. Duhovno vodstvo mladima bio je vlč. Marko Domiter, dosadašnji povjerenik za mlade naše biskupije. Na specijalizaciji mladima se predstavio i vlč. Matija Filipović, novi povjerenik za mlade Varaždinske biskupije.
 
Kroz sedam dana specijalizacije polaznici su kroz interaktivne i predavačke radionice, igre, ples, banseve, glumu i druženje učili o načinima na koje mogu animirati mlade na svojoj župi ili u projektima na razini biskupije. Imali su priliku upoznati se s oblicima rada s mladima i načinom djelovanja animatora u svojim biskupijama. Također stjecali su znanja o načinu organizacije, timskom radu te radu s različitim dobnim skupinama. Svakog dana imali su priliku za ispovijed i razgovor s duhovnikom te svakodnevna euharistijska slavlja. Sveto misno slavlje u nedjelju predslavio je mons. Bože Radoš, varaždinski biskup, koji je mlade animatore potaknuo da uvijek slijede Božji put i budu primjer vjere svojim prijateljima, kolegama i bližnjima. 
Na završetku misnog slavlja zadnjeg dana specijalizacije polaznicima su dodijeljeni certifikati Ureda za mlade Hrvatske biskupske konferencije kojima su službeno postali animatori na raspolaganju svojim župama i biskupiji.

Želimo im obilje Božjeg blagoslova u daljnjem animatorskom radu!

Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije 


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika