Održan Susret mladih Varaždinske biskupije u Molvama

Održan Susret mladih Varaždinske biskupije u Molvama MOLVE, 13. 10. 2024.
Već tradicionalno mladi iz svih krajeva naše biskupije okupili su se ove nedjelje, 13. listopada, u Marijanskom svetištu u Molvama kako bi bolje upoznali život Blažene Djevice Marije i promišljali o njezinom primjeru svakom kršćaninu.

Susret u organizaciji Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije i Nacionalnog centra Udruge Vojske Bezgrešne započeo je u 12 sati molitvom i pjesmom. Na početku mlade je pozdravio župnik domaćin, fra Zdravko Tuba koji je izrazio veliku radost što su se mladi i ove godine okupili upravo u ovom svetištu. Geslo susreta bile su riječi Tome Akvinskoga „Kao što mornari idu k luci vođeni sjajem zvijezda, tako i kršćani idu k nebu vođeni Marijom“. Značenje ovih riječi u katehezi okupljenim mladima približio je predstojnik Ureda za mlade Varaždinske biskupije, vlč. Matija Filipović koji je naglasio da je Bog na svijet došao po Mariji, a mi kao kršćani upravo po njoj možemo doći u Božji svijet. Sudionike je potaknuo da u vlastitom životu uvijek slijede Marijin primjer hodanja Isusovim stopama jer je On taj koji nam daje utabani put prema svetosti. O svetosti i pitanju „Kako da dođem do neba?“ sudionici su promišljali kroz rad u malim grupama kojeg su vodili animatori Varaždinske biskupije.

Nakon ručka i kraće pauze program je nastavljen natjecateljskim aktivnostima. Okupljeni mladi natjecali su se po grupama u kvizu o kršćanskoj vjeri, a nakon kviza uslijedila je štafeta.

Program je nastavljen u župnoj crkvi pokorničkim bogoslužjem, prilikom za ispovijed i molitvom krunice. Vrhunac susreta bila je sveta misa koju je predslavio tajnik varaždinskog biskupa, vlč. Mišel Kovačević, a u koncelebraciji su bili vlč. Matija Filipović, vlč. Miro Denac, vlč. Andrija Botković i fra Zdravko Tuba. U homiliji vlč. Kovačević okupljene mlade potaknuo je na promišljanje o tome što im je činiti da bi postigli vječni život. Naglasio je da je put do neba življenje prema Božjim zapovijedima i odbacivanje navezanosti na materijalno koje može biti teret za naš duhovni život. Liturgijsko pjevanje na misnom slavlju predvodio je Zbor mladih Varaždinske biskupije.

Susret je završio kratkim druženjem nakon svete mise, a prema riječima mladih kućama su otišli obogaćeni novim saznanjima, sretni zbog novih prijateljstava i ispunjena srca.
Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika