Održan Drugi krizmanički turnir u odbojci

Održan Drugi krizmanički turnir u odbojciĐURĐEVAC, 18.2.2023.

Protekle subote, 18. veljače 2023. održan je Drugi odbojkaški turnir za krizmanice u sportskoj dvorani Osnovne škole Đurđevac. U organizaciji Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije okupilo se 8 ekipa krizmanica koje su u veseloj atmosferi i sportskom duhu sudjelovale u natjecanju.

Najbolje odbojkašice bile su krizmanice iz Župe sv. Vida mučenika - Pitomača, drugo mjesto osvojile su krizmanice iz Župe sv. Josipa - Varaždin, a treće mjesto osvojila je ekipa Župe svete Marije Magdalene - Ivanec. Uz njih su sudjelovale ekipe iz Preloga, Trnovca, Ludbrega, Vidovca i Varaždina-sv. Nikola. 

Turnir je započeo molitvom i uvodnim riječima Marka Domitera, predstojnika Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije, potom su pojašnjena pravila i započela je grupna faza turnira. Uslijedile su polufinalne utakmice te utakmice za treće i prvo mjesto. Osim priznanja i pehara za prva tri mjesta, dodijeljena je nagrada za najbolju igračicu turnira Niki Smetiško iz Župe sv. Josipa - Varaždin.

Koristimo priliku da zahvalimo ravnatelju Danijelu Domišljanoviću i osoblju Osnovne škole Đurđevac na srdačnom prijemu i ustupljenom prostoru dvorane za organiziranje turnira. Zahvaljujemo svim župnicima, župnim vikarima, animatorima i svima koji su okupili i doveli svoje krizmanice na turnir, svim sudionicama te svima u pripremi i organizaciji turnira.

Ovakvi turniri održavaju se s ciljem poticanja zdravog sportskog i natjecateljskog duha, promicanja evanđeoskih vrednota kroz sport, igru i druženje, okupljanja mladih u krilu Crkve te kao doprinos župnom pastoralu mladih i župnoj katehezi za krizmanike.
 

Marko Domiter



Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika