Nogometaši iz Koprivnice pobjednici prvog turnira KMNL-a Varaždinske biskupije

Nogometaši iz Koprivnice pobjednici prvog turnira KMNL-a Varaždinske biskupijeČAKOVEC, 2. prosinca 2023.

U Varaždinskoj biskupiji započela je Katolička malonogometna liga 2023./2024. godine. U subotu, 2. prosinca 2023. godine održan je prvi od triju malonogometnih turnira za mladiće u sportskoj dvorani II. osnovne škole Čakovec. Na natjecanju je sudjelovalo 13 ekipa koje su predstavljale svoje župe: Budrovac-Kalinovac, Čakovec - sv. Nikola, Koprivnica - bl. Alojzije, Molve, Sračinec, Trnovec, Varaždin - sv. Nikola, Varaždin - sv. Vid, Pitomača, Selnica, Kamenica, Klenovnik i Ludbreg.


Natjecanje je započelo zajedničkom pozdravnim riječima vlč. Marka Domitera, predstojnika Ureda za pastoral mladih, koji je ujedno istkanuo najvažnija pravila natjecanja. Riječ dobrodošlice i ohrabrenja uputio je i domaći župnik fra Josip Šoštarić.

Prvi dio natjecanja odvijao se u četiri skupine. Pobjednici svake skupine ušli su u polufinale.

Pobjednici prvog turnira bili su nogometaši Župe bl. Alojzija Stepinca u Koprivnici, drugo mjesto osvojila je ekipa Župe Budrovac i Kalinovac, a treće momčad Župe Presvetog Trojstva iz Klenovnika.

Na kraju turnira podijeljene su nagrade za posebna postignuća. Priznanje za fair-play igru dobila je ekipa Župe Klenovnik. Priznanje za najboljeg igrača dobio je Eduard Vusić iz Župe Klenovnik, priznanje za najboljeg strijelca Jurica Ovnić iz Župe bl. A. Stepinca Koprivnica te priznanje za najboljeg vrata Lovro Maček iz Župe Kamenica.

Čestitamo pobjednicima i dobitnicima priznanja i veselimo se sljedećem turniru. Zahvaljujemo svim sudionicima, voditeljima ekipa, svećenicima, sucima, zapisničkom stolu i animatorima koji su sudjelovali, organizirali i bili dio ovoga turnira. Zahvaljujemo i II. OŠ Čakovec na gostoprimstvu i mogućnosti održavanja turnira u njihovoj sportskoj dvorani.

Na kraju valja napomenuti da će sljedeći turnir Katoličke malonogometne lige biti u subotu, 27. siječnja 2024. godine u Molvama. Mogu sudjelovati ekipe koje su bile na prvom turniru, ali i one koje još nisu sudjelovale. Prijave su otvorene do četvrtka, 25. siječnja 2024. do 12 sati. Naknadne prijave neće se uvažavati. Na kraju tri turnirska natjecanja zbrojit će se osvojeni bodovi pojedinih ekipa i ekipa s najvećim brojem bodova bit će proglašena biskupijskim prvakom i predstavljat će Varaždinsku biskupiju na Nacionalnoj završnici.
 
Ured za pastoral mladih


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika