NAJAVA - Korizmeni koncert Zbora mladih Varaždinske biskupije

NAJAVA - Korizmeni koncert Zbora mladih Varaždinske biskupije
PRELOG, VARAŽDIN - 23. i 24. ožujka 2024.

Svoj treći korizmeni koncert Zbor mladih Varaždinske biskupije održat će u subotu 23. ožujka 2024. u župnoj crkvi sv. Jakoba apostola Starijeg u Prelogu te na Nedjelju Muke Gospodnje - Cvjetnicu, 24.ožujka 2024. u varaždinskoj Katedrali Uznesenja Blažene Djevice na nebo, oba dana s početkom u 19 sati. Zborom ravna Damijan Turković uz orguljsku pratnju mo. Višeslava Jaklina. 
Članovi zbora pjesmom koja nadahnjuje naziv koncerta "O, pođi, dušo, na Božji put" žele pozvati sve vas da s njima pođe na Božji, Isusov put prema Golgoti, u razmatranju otajstava njegove muke i smrti, s nadom u uskrsnuće. Poziv "O, pođi, dušo" je poziv na obraćenje kao temeljni stav korizmenog vremena, na prihvaćanje Isusovog poticaja "Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe, neka danomice uzima križ svoj i neka ide za mnom" (Lk 9, 23) koji vrijedi za sve ljude, bez obzira na dosadašnji broj odbačenih križeva i skretanja s Božjeg puta, lutanja u grijehu.

Hrvatskim korizmenim pjesmama i pučkim korizmenim napjevima, koji su samo dio bogate glazbene riznice našeg naroda, žele zahvatiti svaku dušu "koja hoće Krista pravo ljubiti" te potaknuti na zajedničku pripravu za slavlja Velikoga tjedna.  

Glazbeni program bit će, u meditativnom ozračju, popraćen korizmenim molitvama iz baštine hrvatskog naroda. 

Srdačno ste pozvani biti molitelji zajedno s našim mladima!
 
Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije


Slika Korizmeni koncert 2023.
Slika