Mladi Varaždinske biskupije pripremaju se za Susret hrvatske katoličke mladeži u Gospiću

Mladi Varaždinske biskupije pripremaju se za Susret hrvatske katoličke mladeži u GospićuIVANEC, PRELOG, VIRJE, 3. veljače 2024.

U subotu, 3. veljače 2024. godine u trima arhiđakonatima Varaždinske biskupije održani su susreti mladih kao pripremni susreti za Susret hrvatske katoličke mladeži u Gospiću. Susreti su se održali u Ivancu, Prelogu i Virju, a vodili su ih animatori zajedno sa svećenicima.

Susreti su započeli „Molitvom za prijatelja“ Tomislava Ivančića i pjesmom „Kakav prijatelj je Isus“. Nakon pozdrava svećenika i uvodnih riječi, animatori su vodili katehezu pod naslovom „Pravi prijatelj balzam je za život“. Promišljali su nad različitim citatima o prijateljstvu, potom razmatrali tekst iz Knjige Sirahove koji govori o pravom prijatelju te u malim skupinama razmjenjivali svoja iskustva o prijateljima i prijateljstvu te nastojali doći do odgovora tko je i kakav je pravi prijatelj.

Drugi dio susreta bilo je pokorničko bogoslužje koje su vodili svećenici. Tijekom službe riječi navještene su Isusove riječi „Vi ste moji prijatelji“. Svećenici progovorili o ljubavi koju Isus zapovijeda na posljednjoj večeri i radosti koja je plod pravoga prijateljstva s Bogom i ljudima. Mladi su potom ispitali svoju savjet, izrekli zajedničku molitvu kajanja te pojedinačno pristupali svećenicima na svetu ispovijed.

Na kraju susreta mladi su ostali u prijateljskom i opuštenom ozračju, družili se i izrazili želju za ponovnim i češćim susretima.

Sljedeći susreti po arhiđakonatima održat će se u subotu, 9. ožujka 2024. za Varaždinsko-zagorski arhiđakonat u Župi BDM Kraljice svete krunice u Remetincu u 19 sati, za Međimurski arhiđakonat u Župi sv. Nikole biskupa u 19 sati te za Podravski arhiđakonat u Župi bl. Alojzija Stepinca u Koprivnici u 18 sati.

Pozivamo mlade da se pridruže tim susretima i preko poveznice prijave na Susret hrvatske katoličke mladeži koji će se 4. svibnja održati u Gospiću i Gospićko-senjskoj biskupiji.
 
Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika