Marijin put - Hodočašće mladih - 30. svibnja 2023.

Marijin put - Hodočašće mladih - 30. svibnja 2023.
Dragi mladi! 
U utorak, 30. svibnja 2023. obilježavamo Dan državnosti Republike Hrvatske. Neradni je dan i treba ga iskoristiti za zajedništvo s Bogom, drugima i prirodom. Zato organiziramo hodočašće za mlade u Klenovnik na pobožnost Marijina puta. To je jedinstvena pobožnost u Hrvatskoj i šire o kojoj možete pročitati na poveznici.
U 9:00 sati okupljeni smo u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Klenovniku i krećemo pješice prema Vukovoju do kapele sv. Wolfganga putem dugim oko 4,5 km. Na tom putu nalazi se 15 postaja - 15 otajstava krunice - radosna, žalosna i slavna. Na tom putu kroz prekrasne zagorske brežuljke, šume, vinograde, zaseoke molit ćemo krunicu, pjevati i s Marijom proći čitav Isusov život. Oko 11:00 sati stižemo do kapele sv. Wolfganga gdje ćemo slaviti svetu misu.
Nakon mise planiramo ručak i druženje na prostoru ispred kapele, u prirodi. Možete ponijeti svoju hranu i(li) se prijaviti za obrok koji pripremamo. Planiramo zadržati se kod kapele do 14:00 sati i krenuti pješice dolje natrag prema Klenovniku.
Ukoliko će biti dovoljno zainteresiranih, organizirat ćemo prijevoz autobusom iz Varaždina i Čakovca te iz Koprivnice i Ludbrega. Zato je važno prijaviti se na vrijeme da znamo s kim računamo. Polazak autobusa iz Čakovca bit će u 7:50 kod Hotela Park, a u Varaždinu u 8:10 kod Prve gimnazije u ulici Petra Preradovića 14 gdje stoji bus s desne strane ceste. Drugi bus polazi iz Koprivnice, s velikog parkirališta kod Podravke u 7:30 sati, kupi ekipu u Ludbregu kod Plodina u 7:50 sati. 
Polazak iz Klenovnika prema kućama bit će između 15:00 i 15:30 sati. Cijena obroka ja 5 €, a cijena busa također 5 €. Novac ponesite sa sobom. Ukoliko imate kakvih pitanja, javite se na mladi@biskupija-varazdinska.hr
PRIJAVE TRAJU DO 25.5. (četvrtak), prijaviti se možete na poveznici.
Vidimo se!

Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije