Katolička malonogometna liga Varaždinske biskupije održala prvi turnir ove sezone 2022./2023.

Katolička malonogometna liga Varaždinske biskupije održala prvi turnir ove sezone 2022./2023.U školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole "Vladimir Nazor" u Svetom Iliji u subotu, 4. veljače 2023. godine održan je prvi turnir Katoličke malonogometne lige Varaždinske biskupije u sezoni 2022./2023.

Na turniru je sudjelovalo osam ekipa, a najbolji plasman ostvarili su nogometaši Župe svete Marije Magdalene iz Ivanca, drugoplasirana ekipa bila je iz Župe svetog Ilije proroka iz Svetog Ilije, a treće mjesto zauzela je ekipa Župe Presvetog Trojstva iz Ludbrega. Ostale ekipe, koje su sudjelovale na turniru, bile su iz Župe Uznesenja BDM - Molve, Župe svetog Mihaela arkanđela - Sračinec, Župe blaženog Alojzija Stepinca - Koprivnica, Župe svetog Nikole biskupa - Čakovec i Župe Isusova uskrsnuća - Kučan Marof.

Na samom početku napravljen je ždrijeb za grupnu fazu natjecanja, potom je uslijedila zajednička molitva. Prigodnim riječima obratio se vlč. Marko Domiter, predstojnik Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije, potom vjeroučitelj Saša Špoljarić, koji je zajedno s Alenom Lackom i Tenom Vinceković preuzeo ulogu suca, te Darko Meštrić, zamjenik ravnateljice OŠ "Vladimir Nazor" Sveti Ilija. Nakon grupne faze natjecanja dvije najbolje ekipe u skupinama prošle su u polufinale, a zatim su slijedile utakmice za treće i prvo mjesto.
Uz priznanja i pehare za prva tri mjesta dodijeljena su i druga priznanja. Pobjedničkoj ekipi uručeno je priznanje za fair-play igru, a iz njihovih redova dodijeljeno je priznanje najboljem vrataru Ivanu Divjaku, najboljem strijelcu Eduardu Vusiću i najboljem igraču turnira Patriku Vargi.

Donosimo tablicu sa statistikom ovog turnirskog natjecanja.

Podsjećamo da se Katolička malonogometna liga u Varaždinskoj biskupiji ove sezone održava u tri turnirska natjecanja, pa se osvojeni bodovi svih triju turnirskih natjecanja zbrajaju te najbolja ekipa odlazi na nacionalnu završnicu Katoličke malonogometne lige koja će se održati u svibnju ove godine u Petrinji. Potrebno je napomenuti da pobjednik mora sudjelovati na sva tri turnirska natjecanja.

Sljedeći turnir održat će se 4. ožujka u Čakovcu, a treći 29. travnja u Molvama.


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika