Hodočasnički dan mladih u Ludbregu - 15. travnja 2023.

Hodočasnički dan mladih u Ludbregu - 15. travnja 2023.LUDBREG, 15.4.2023.

Dragi mladi,

pozivamo vas da sudjelujete na HOdočasničkom DAnu Mladih u LUDBREGu (HODAM u Ludbreg) pod geslom „Ukaza se dvojici na putu“ (usp. Mk 16, 12), na Vazmenu subotu, 15. travnja 2023. godine.
Hodočašće će započeti okupljanjem i zajedničkom molitvom za blagoslov hodočašća – na trima lokacijama (u trima arhiđakonatima) s kojih ćemo pješačiti do Ludbrega.
  1. Mladi, koji kreću iz Varaždina, okupit će se na molitvu u varaždinskoj katedrali u 9:30 sati i krenuti prema Ludbregu.
  2. Mladi, koji kreću iz Koprivnice, okupit će se na molitvu u crkvi Uznesenja BDM u Močilama u 10:00 sati i krenuti prema Ludbregu.
  3. Mladi, koji kreću iz Male Subotice, okupit će se na molitvu u crkvi Rođenja BDM u 11:00 sati i krenuti prema Ludbregu.
Okupljanje u Ludbregu bit će oko 15:00 sati, gdje će hodočasnici-pješaci dobiti ručak. Od 15:00 do 17:00 sati u cintoru župne crkve bit će duhovno-kreativni kutak.
U 17:00 sati započet će slavljenički program, u 17:30 mladima će katehezu održati župnik in solidum vlč. Kristijan Stojko, slijedit će molitvena priprava za svetu misu i u 18:30 slavit ćemo svetu misu, kojom će predsjedati naš biskup mons. Bože Radoš.

Hodočasnici-pješaci neka ponesu za sobom sendvič i vodu za put, kabanicu za slučaj kiše i čvrstu obuću za hodanje. Povratak kućama je u vlastitoj organizaciji. Pozovite svoje prijatelje iz župe, razreda, faksa, posla, roditelje, vjeroučitelje koji će se pridružiti slavlju svete mise i povesti vas kući. Potrebno je da se pješaci prijave putem online-prijava za hodočašće kako bismo znali broj sudionika zbog organizacije procesije i pripreme obroka za ručak.



(QR kod za prijave pješaka)

Ostali, koji se žele pridružiti hodočašću, a nisu u mogućnosti pješačiti, dobrodošli su u Ludbreg na hodočasnički program.