HODAM u Ludbreg - Pođi s nama!

HODAM u Ludbreg - Pođi s nama!LUDBREG, 6. travnja 2024.

Dragi mladi!
Pozivamo vas da se odvažite na naše hodočašće Predragocjenoj Krvi Kristovoj u Ludbreg, tzv. HODAM u Ludbreg
(Hodočasnički dan mladih u Ludbregu). U subotu nakon Uskrsa, 6. travnja 2024. pođimo na put u Emaus da susretnemo Gospodina.

Želimo da ovaj susret bude treći u nizu pripremnih susreta za Susret hrvatske katoličke mladeži u Gospiću ove godine, a geslo našeg susreta povezan je s geslom susreta u Gospiću: Obradovaše se učenici vidjevši Gospodina.

Kako će izgledati naše hodočašće? Okupit ćemo se na trima lokacijama, tj. u trima arhiđakonatima:
- Mladi (Varaždinsko-zagorskog arhiđakonata), koji kreću iz Varaždina, okupit će se na molitvu u varaždinskoj katedrali u 9:30 sati i krenuti prema Ludbregu.
- Mladi (Podravskog arhiđakonata), koji kreću iz Koprivnice, okupit će se na molitvu u crkvi Uznesenja BDM u Močilama u 10:00 sati i krenuti prema Ludbregu.
- Mladi (Međimurskog arhiđakonata), koji kreću iz Male Subotice, okupit će se na molitvu u Svetištu Majke Triput Divne u 10:30 sati i krenuti prema Ludbregu.
Okupljanje u Ludbregu bit će oko 15:00 sati, gdje će hodočasnici-pješaci dobiti ručak. 
17:00 sati započet će zajednički program: kateheza, sveta misa i euharistijsko klanjanje.
Hodočasnici-pješaci neka ponesu za sobom sendvič i vodu za put, kabanicu za slučaj kiše i čvrstu obuću za hodanje. Povratak kućama je u vlastitoj organizaciji. Pozovite svoje prijatelje iz župe, razreda, fakulteta, posla, roditelje, vjeroučitelje koji će se pridružiti slavlju svete mise i povesti vas kući. 
 
Potrebno je da se pješaci prijave putem online-prijava za hodočašće kako bismo znali broj sudionika zbog organizacije procesije i pripreme obroka za ručak.
Ostali, koji se žele pridružiti hodočašću, a nisu u mogućnosti pješačiti, dobrodošli su u Ludbreg na hodočasnički program.
Obrazac prijave nalazi se na poveznici i važan je za sve koji će kao pješaci sudjelovati na Hodočasničkom danu mladih u Ludbregu. Prijave traju do utorka, 2. travnja. Nakon podnesene prijave primit ćete e-mail s Vašim odgovorima, što je potvrda da je prijava zaprimljena.

Vidimo se u Ludbregu!

 
Ured za pastoral mladih


Slika