Drugi krizmanički malonogometni turnir održan u Novom Marofu

Drugi krizmanički malonogometni turnir održan u Novom MarofuU subotu, 11. veljače 2023. godine u sportskoj dvorani Osnovne škole "Novi Marof" održan je drugi ovogodišnji malonogometni turnir za krizmanike. Ovoga puta odazvalo se deset ekipa, a titulu najboljega ponovno je osvojila ekipa Župe svetog Mihaela arkanđela iz Sračinca. Drugo mjesto pripalo je krizmanicima Župe svetog Ilije proroka iz Svetog Ilije, a treće su osvojili krizmanici Župe svetoga Jakoba apostola starijeg iz Preloga. U turniru su sudjelovali krizmanici i sljedećih župa: Majke Božje Snježne - Trnovec, Svetih Petra i Pavla - Mačkovec, Svetog Bartola apostola - Kamenica, Svetog Nikole biskupa - Varaždin, Svetog Vida mučenika - Pitomača, Svete Marije Magdalene - Ivanec i Svetog Vida mučenika - Vidovec.

Natjecanje je započelo molitvom koju je predvodio vlč. Marko Domiter, predstojnik Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije, koji je ujedno uputio riječi pozdrava i uvoda u natjecanje, a uime sudaca prigodnu riječ je izrekla i podsjetila na pravila Tena Vinceković, koordinatorica sportskih susreta Ureda za pastoral mladih. Nakon grupne faze natjecanja u polufinalu su igrale ekipe, najbolje u svojim skupinama i ekipa s najboljom fair-play statistikom. 
 
Na završetku natjecanja dodijeljena su priznanja i pehari prvim trima ekipama te dodatna priznanja; Ekipa iz Preloga osvojila je priznanje za fair-play igru. Najbolji igrač turnira bio je Matej Vugrin iz Svetog Ilije, najbolji strijelac Tin Vitez također iz Svetog Ilije te najbolji vratar Šimun Sokač iz Preloga.

Na kraju, zahvaljujemo domaćinu, Osnovnoj školi "Novi Marof", na poseban način ravnatelju Anđelku Bošnjaku i domaru Josipu Harmicaru. Zahvaljujemo sucima, zapisničkom timu, medicinskoj pratnji, te svim sudionicima zajedno s njihovim župnicima, župnim vikarima, vjeroučiteljima, animatorima i voditeljima koji su ih poveli na turnir.

Sljedeće subote, 18. veljače u Đurđevcu organiziramo odbojkaški turnir za krizmanice. Ekipe se prijavljuju preko župnika na mladi@biskupija-varazdinska.hr do četvrtka, 16. veljače do 12 sati. 


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika