8. taborovanje djece Varaždinske biskupije

8. taborovanje djece Varaždinske biskupijeDraga djeco!
Jeste li spremni odvažiti se na produženi vikend koji uključuje zajedništvo 100-tinjak djece, spavanje u šatorima, zajedničku molitvu i svetu misu, borbu s komarcima, druženje uz igru, pjesmu i logorsku vatru?


Ako tvoj odgovor „DA“, nemaš što razmišljati. Prijavi se na 8. taborovanje djece Varaždinske biskupije, koje će se održati u Ferdinandovcu od 6. do 9. srpnja 2023. godine. Ovogodišnje taborovanje održava se pod geslom „Radujte se i kličite!“ i, budući da je osmo po redu, tema će biti 8 Isusovih blaženstava.

Prijaviti se mogu djeca od 5. do 8. razreda. Prijave su započele i traju do 2. srpnja u 21:00. Budući da je broj sudionika ograničen, popuni li se maksimalni broj sudionika prije završetka prijava, prijave se više neće moći primati. Zato, prijavite se što prije!

Podaci za prijavu: Ime i prezime djeteta, Završeni razred, Župa, Mjesto, E-mail roditelja, Broj mobitela/telefona roditelja, Imaš li svoj šator/dijeli s nekim šator/Nemam šator, Način prijevoza.
Prijaviti se možete sljedećim osobama:

vlč. Daroslav Benjak, župnik u Ferdinandovcu – daroslav.benjak@gmail.com (048/210-052)
Robert Ščuka, vjeroučitelj, voditelj taborovanja – ferdinand.scuka@gmail.dom (092/1299375)

Cijena sudjelovanja, u kojoj su uključeni troškovi organizacije, hrane i zajedničkog obilježja, iznosi 30 €. Ako na taborovanju sudjeluje više od dvoje djece iz iste obitelji, treći i svaki idući ne plaća kotizaciju.
 

Što očekivati od Taborovanja?
Taborovanje je isto što i kampiranje ili logorovanje samo su ovdje naglašeni duhovni sadržaji jer glavni smisao i razlog našeg okupljanja jest Isus Krist. Kateheze, molitva, Euharistija, rekreacija, druženje, pjesma, priroda... sve su to trenutci Taborovanja u koja se može doživjeti Kristova blizina i ljepota kršćanskog zajedništva.

Taborovanje vodi tim vjeroučitelja, animatora i svećenika koji će s djecom biti tijekom cijelog programa.

Spavanje je u šatorima, stoga je potrebno ponijeti ispravan šator, vreću za spavanje i podmetač (ili deku), također, duboki tanjur, pribor za jelo, plastičnu čašu ili šalicu, pribor za osobnu higijenu, rezervnu odjeću i sredstvo protiv komaraca.
Svaki dan će biti osigurana hrana (doručak, ručak i večera), jedno što će večera u četvrtak navečer biti iz vlastitog ruksaka (sendvič). Osigurana je pitka voda i sanitarni čvor.

Okupljanje je na prostoru Športskog ribolovnog kluba „Štuka“ u Ferdinandovcu u četvrtak, 6. srpnja od 18:00 do 19:30 sati.

Prijevoz. U prijavi naglasite kako dolazite na taborovanje. Putovati možete vlakom do Đurđevca (treba naglasiti treba li doći po vas na vlak), autobusom, osobnim automobilom.
Napomena: Taborovanje se ne odgađa zbog lošeg vremena.

Ovdje možete preuzeti obrazac za prijavu, plakat i prigodni letak.
Organizatori:
Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije
Župa sv. Ferdinanda kralja – Ferdinandovac
Bratovština sv. Ferdinanda


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika