Sveta misa zahvalnica "Te Deum" za školsku i akademsku 2020./2021. godinu!

Sveta misa zahvalnica "Te Deum" za školsku i akademsku 2020./2021. godinu!
VARAŽDIN, 11.6.2021. S radošću vas pozivamo na svetu misu zahvalnicu - "Te Deum" povodom završetka školske i akademske 2020./21. godine.

Poštovani profesori i studenti, nastavnici i učenici!

Na kraju svake akademske godine, kao kršćani želimo zahvaliti na svim primljenim i stečenim spoznajama tijekom proteklog vremena. Svjesni smo da je studiranje – osim što legitimira ljudsku spremnost i sposobnost učenja – i dar, jer nemaju svi ljudi jednaku darovitost za učenje. To je razlog zašto kršćanin, zbog primljenih talenata, Bogu zahvaljuje i na taj način pred drugima svjedoči da to što jest „nije sam od sebe“ nego od drugoga, naime, onih koji mu omogućuju materijalne uvjete obrazovanja, i od Drugoga koji je uvjet bilo koje spoznaje, a to je „Logos“, naš Gospodin Isus.

Sveta Misa će biti u varaždinskoj katedrali u nedjelju, 20. lipnja 2020. godine u 19,00 sati, a predvodit će je dr. sc. Hrvoje Damiš, studentski kapelan, uz koncelebraciju mene kao predstojnika Ureda za pastoral mladih naše biskupije. Pjevanje će na sv. misi predvoditi Zbor mladih Varaždinske biskupije.

Također, pozivamo vas da nam se nakon misnog slavlja pridružite u neformalnom druženju uz koncert duhovne glazbe poznatog hrvatskog kantautora Alana Hržice na Jezuitskom trgu (iza katedrale) u 20:30 sati.

Dođite i budite dionik ovog svetog misnog slavlja i prigodnog koncerta!

Prigodni pozivni plakat za sv. misu zahvalnicu možete preuzeti ovdje, a za koncert duhovne glazbe ovdje.
 
vlč. Tihomir Kosec,
predstojnik Ureda za pastoral mladih VB