Pred nama su krizmanički malonogometni i odbojkaški turniri Varaždinske biskupije!

Pred nama su krizmanički malonogometni i odbojkaški turniri Varaždinske biskupije!
VARAŽDIN, 1.02.2019. Pozivamo vas da u svojim župama organizirate muške krizmaničke malonogometne ekipe i ženske krizmaničke odbojkaške ekipe te nam se pridružite na ovogodišnjim turnirima.

Na temelju dosadašnjeg iskustva katoličkih malonogometnih turnira s mladima i njihovog vrlo skromnog odaziva, u Uredu za pastoral mladih, odlučili smo pomaknuti dobnu granicu na niže, tj. prema krizmaničkoj dobi. Razlog tome jest (još jedan u nizu) pokušaja da se mlade zadržati blizu Crkve i u srednjoškolskoj dobi kada, redovito, mladi „odlaze iz Crkve“. Stoga smo odredili datum prvog takvog krizmaničkog nogometnog turnira koji će se održati 9. veljače 2019. godine s početkom u 8.30 sati u Školskoj sportskoj dvorani VII. osnovne škole Varaždin Donjem Kućanu.

Drugi takav turnir održati će se 2. ožujka 2019. (mjesto odigravanja biti će naknadno javljeno). Na vama je da, kad skupite ekipe, prijavite ih ponajprije na mail: krizmanicki.turniri@gmail.com, a to znači informacija o župi i broj sudionika. Po prijavi će vas kontaktirati dolje navedeni koordinatori koji će vas informirati o mjestu održavanja turnira s ostalim potrebnim informacijama. Prijave su produžene do 5. veljače 2019.

Igra je po principu krizmaničkih liga drugih biskupija:
  • 5 + 1
  • svaka župa može prijaviti do 10 igrača
  • svaka župa prijavljuje samo jednu ekipu
  • kotizacija iznosi 250 kn po ekipi (troškovi turnira)
Ove godine krećemo i sa ženskim krizmaničkim odbojkaškim turnirima po istom principu kako će se održavati i krizmanički malonogometni turniri. On će se održati 23. veljače 2019. također s početkom u 8.30 sati u Varaždinu (mjesto će biti naknadno javljeno). Žensku krizmaničku ekipu prijavite do 19. veljače 2019. na mail Ureda (mladi@biskupija-varazdinska.hr). Troškovi kotizacije su isti kao i za nogomet (250 kn po ekipi).
 
Registracijski list koji je potrebno ispuniti i donijeti na malonogometni turnir možete preuzeti ovdje, a za odbojkaški turnir ovdje.
 
 Koordinatori malonogometnih turnira po arhiđakonatima:
  • Varaždinsko–zagorski i Podravski (Tomislav Sakač 099/410-3690)
  • Međimurski (Karlo Vuković, 098/902-0641)
Radujemo se zajedničkom druženju!