Pozivamo vas na sv. misu zahvalnicu "Te Deum"!

Pozivamo vas na sv. misu zahvalnicu "Te Deum"!
VARAŽDIN, 3.6.2022. S radošću vas pozivamo na svetu misu zahvalnicu - "Te Deum" povodom završetka školske i akademske 2021./22. godine.

Poštovani profesori i studenti, nastavnici i učenici!

Na kraju svake akademske godine, kao kršćani želimo zahvaliti na svim primljenim i stečenim spoznajama tijekom proteklog vremena. Svjesni smo da je studiranje – osim što legitimira ljudsku spremnost i sposobnost učenja – i dar, jer nemaju svi ljudi jednaku darovitost za učenje. To je razlog zašto kršćanin, zbog primljenih talenata, Bogu zahvaljuje i na taj način pred drugima svjedoči da to što jest „nije sam od sebe“ nego od drugoga, naime, onih koji mu omogućuju materijalne uvjete obrazovanja, i od Drugoga koji je uvjet bilo koje spoznaje, a to je „Logos“, naš Gospodin Isus.

Sveta Misa biti će u varaždinskoj katedrali u nedjelju, 11. lipnja 2022. godine u 19,00 sati, a predvodit će je naš biskup, mons. Bože Radoš, u koncelebraciji sa studentskim kapelanom vlč. dr. sc. Hrvojem Damišom i sa predstojnikom Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije vlč. Tihomirom Kosecom.

Pjevanje će na sv. misi predvoditi Zbor mladih Varaždinske biskupije. Prigodni pozivni plakat za sv. misu zahvalnicu možete preuzeti ovdje.

Dođite i budite dionik ovog svetog misnog slavlja!