Platforma - seminar o umjetnosti, kršćanstvu i evangelizaciji

Platforma - seminar o umjetnosti, kršćanstvu i evangelizaciji

nlmU Zagrebu se ove subote, 8. ožujka organizira zanimljiv seminar o umjetnosti, kršćanstvu i evangelizaciji koji će voditi Aaron Pierce, član tima No Longer Music.

Ako se već pronalazite u prvoj rečenici, onda je to seminar baš za vas. Naime, seminar „Platforma“ nastoji potaknuti mlade kršćane da evangeliziraju na kreativan način i predstave Isusa kroz različite oblike umjetnosti.

Glazba, književnost i drugi oblici umjetnosti predstavljaju iznimno učinkovite metode donošenja evanđelja mladeži. Postoje kršćani-umjetnici koji žele doprijeti do izgubljenih, ali manjka im struktura, uzori i potrebna obuka kako bi to mogli ostvariti i zbog toga se mnogi kršćanski izvođači ograničavaju na sudjelovanje na kršćanskim događanjima, gdje izgubljeni jednostavno ne dolaze.
Na seminaru "Platforma" govorit će se o deset jasnih i biblijsko utemeljenih načela kreativnog navješćivanja evanđelja izvan okvira crkve, uz ilustracije iz života. Predavanja se temelje na novoj knjizi Davida Piercea pod imenom: Revolutionary! Ten Principles That Will Empower Christian Artists to Change the World. (Revolucionarno! Deset načela koja će pomoći kršćanskim umjetnicima da promijene svijet). 

A tko je tko? Aaron Pierce je sin Davida Piercea, poznatog kao rock svećenik koji već godinama pohađa subkulturne zajednice diljem svijeta i propovijeda evanđelje sa svojom glazbenom i kazališnom grupom No Longer Music (NLM). Skinheadsima, punkerima, ovisnicima, zatvorenicima, gostima noćnih klubova, na gradskim trgovima i festivalima tako godinama predstavljaju Isusa, uz upečatljiv prikaz raspeća i uskrsnuća. Sličnim tragom krenula je i jedna hrvatska udruga – „Šutka“, a prvi korak članstva je javljanje na mail: udruga.sutka@gmail.com

Detaljnije informacije o seminaru svakako pročitajte na kreiranom eventu ili još bolje, dođite u Baštijanovu 1a u Zagrebu, u 13 sati.

 

nlm1

 

 

Fotografije: www.nolongermusic.com