Održan sastanak s voditeljima ekipa uoči početka nove sezona Katoličkih malonogometnih turnira Varaždinske biskupije!

Održan sastanak s voditeljima ekipa uoči početka nove sezona Katoličkih malonogometnih turnira Varaždinske biskupije!
VARAŽDIN, 23.11.2019. Ured za pastoral mladih unatrag nekoliko godina započeo je s pastoralom u vidu ulaganja u mlade nogometaše organiziranih u Katoličku malonogometne turnire (KMNT) i time odgovoriti temeljnom pozivu Crkve da i kroz šport naviještamo Evanđelje. Uoči početka nove sezone, održan je sastanak sa voditeljima ekipa naše biskupije.

Protekle subote, uoči početka nove sezone, održan je sastanak sa voditeljima ekipa naše biskupije. Sastankom su predsjedali Tomislav Sakač, voditelj Katoličkih malonogometnih turnira Varaždinske biskupije (KMNT VB), vlč. Tihomir Kosec, predstojnik Ureda za pastoral mladih naše biskupije te njegova tajnica, Marta Kranjčec. Nakon uvodne molitve i riječi vlč. Koseca, predstavljeni su novi duhovnik katoličkih malonogometnih turnira Varaždinske biskupije, vlč. Rafael Mikec i novi duhovnik krizmaničkih malonogometnih turnira, vlč. Karlo Kruljac te novi suradnik u organizaciji Mihael Karlovčec.

Nakon predstavljanja pojedinih voditelja ekipa uslijedio je osvrt i analiza protekle "2018./2019." sezone te osvrt na 16. Nacionalnu završnicu Katoličke malonogometne lige Crkve u Hrvata te Bosne i Hercegovine čiji smo domaćin bili od 13. do 16. lipnja ove godine. Poučeni bogatim iskustvom organizacije u razgovoru su određene smjernice za sezonu u godini pred nama. Sastanak je završen molitvom te druženjem uz kavu.
 
U našoj Biskupiji pokrenuli smo Katoličke malonogometne turnire čiji je cilj, ponajprije, aktivirati mladiče u dobi od 15 do 30 godine koji su u Crkvi, kako bi se i oni osjetili važnima u djelovanju župne i dekanatske, odnosno, biskupijske crkvene zajednice kojoj pripadaju. Stoga vas, dragi mladi, pozivamo da se organizirate u svojim župnim zajednicama ili ako niste tako u mogućnosti da spajanjem dviju ili više župa/zajednica svog dekanata organizirate jednu ekipu.
 
Ovu sezonu činiti će tri turnira, a svaki pojedini će se održati u jednom arhiđakonatu. Prvi turnir će se održati 30. studenog 2019. s početkom u 8 sati u Ivancu (detaljnije informacije dobit ćete kad prijavite ekipu). Za prijavu je potrebno da nam zaključno sa 28. studenim 2019. pošaljete ispunjen formular sa podatcima o ekipi i igračima (svaki natjecatelj koji sudjeluje na turniru KMNT-a ne smije imati manje od 15 godina i ne više od 30 godina. No, svaka ekipa može prilikom registracije prijaviti najviše 2 igrača koji odstupaju od tih dobnih granica).

Potpuni raspored turnira:
  • 30. studenog 2019.
  • 11. siječnja 2020.
  • 8. veljače 2020.
Propozicije turnira i obrazac koje je potrebno ispuniti preuzmite ovdje. Kako bi se djelomično pokrili troškovi organizacije turnira prilog po ekipi iznosi 200,00 kuna što je potrebno platiti prilikom dolaska na turnir kod registracije ekipa. 
Za sva eventualna pitanja i nejasnoće možete se obratiti na brojeve/e-mail:
  • 099/410-3690 (Tomislav Sakač – voditelj KMNT VB)  
  • 099/284-2680 (Ivan Kaselj – suvoditelj KMNT VB)
  • 098/915-3952 (Mihael Karlovčec - suvoditelj KMNT VB)
  • e-mail: vz.kmnl@gmail.com
Prijavu, uz prijavni obrazac, pošaljite na mail: vz.kmnl@gmail.com.

Dragi momci, vidimo se na turnirima! :-)

vlč. Tihomir Kosec,
povjerenik za mlade Varaždinske biskupije


Slika
Slika
Slika