O.Marko Kornelije Glogović u Varaždinu

O.Marko Kornelije Glogović u Varaždinu

p.marko_kornelije_glogoviU sklopu duhovske osmine, odnosno "Duhova u Varaždinu", duhovnu obnovu za srednjoškolce, studente i radničku mladež održat će o. Marko Kornelije Glogović, 3.lipnja u varaždinskoj katedrali.

Inače, O. Marko Kornelije Glogović se zajedno sa svojom udrugom "Betlehem" zalaže za trudnice i pomaže im, ako im okolina (muževi,momci,roditelji) nalaže i pritišće ih da pobace. Udruga "Betlehem" i o.Glogović su hrvatski pro-life aktivisti koji spomenutim ženama pružaju pomoć i potporu u najosjetljivijim vremenima poroda i neposredno nakon njega, udomljujući ih u posebnim kućama.

Program će se u Varaždinu sastojati od krunice, mise i štovanja relikvija sv. Faustine, a počinje u 19 sati. Duhovnu obnovu pjesmom će animirati: Zbor mladih „Via“ župe sv. Vida iz Varaždina, „Frama“ Varaždin, Zbor mladih varaždinske katedrale te pojedini članovi biskupijskog zbora mladih.

Na linku možete pogledati dokumentarni film „Zagrli život“ o djelovanju o. Marka i udruge „Betlehem“. Osim razgovora s o. Markom i njegovim suradnicima, u filmu se mogu čuti i svjedočenja trudnica o pritiscima kroz koje su prolazili. Ta svjedočanstva predstavljaju ozbiljan dokument o vremenu u kojem živimo i koje je sve zatvorenije prema životu.