Misa zahvalnica "Te Deum" za školsku i akademsku 2018./2019. godinu i 16. nacionalnu završnicu KMNL

Misa zahvalnica "Te Deum" za školsku i akademsku 2018./2019. godinu i 16. nacionalnu završnicu KMNL
VARAŽDIN, 10. 6. 2019. S radošću vas pozivamo na Svetu Misu zahvalnicu - "Te Deum" povodom završetka školske i akademske 2017./18. godine  i 16. nacionalne završnice KMNL.

Poštovani profesori i studenti! Na kraju svake akademske godine, kao kršćani želimo zahvaliti na svim primljenim i stečenim spoznajama tijekom proteklog vremena. Svjesni smo da je studiranje – osim što legitimira ljudsku spremnost i sposobnost učenja – i dar, jer nemaju svi ljudi jednaku darovitost za učenje. To je razlog zašto kršćanin, zbog primljenih talenata, Bogu zahvaljuje i na taj način pred drugima svjedoči da to što jest „nije sam od sebe“ nego od drugoga, naime, onih koji mu omogućuju materijalne uvjete obrazovanja, i od Drugoga koji je uvjet bilo koje spoznaje, a to je „Logos“, naš Gospodin Isus.

Dođite i budite dionik svetog misnog slavlja ove nedjelje, 16. lipnjau 11 sati u našoj katedrali. Sveta Misa biti će u varaždinskoj katedrali u nedjelju, 16. lipnja 2019. godine u 11,00 sati. Svetu misu predvodi mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup, uz prisustvo katoličkih malonogometnih ekipa i njihovih voditelja iz svih (nad)biskupija Hrvatske i Bosne i Hercegovina. Pjevanje će na sv. misi predvoditi Zbor mladih Varaždinske biskupije.

Prigodni pozivni plakat možete preuzeti ovdje.
 
vlč. Tihomir Kosec,
predstojnik Ureda za pastoral mladih VB