Malonogometne ekipe župa Uznesenja BDM Molve i Uzvišenja sv. Križa Vratišinec predstavnici naše biskupije na nacionalnoj završnici u našoj biskupiji!

Malonogometne ekipe župa Uznesenja BDM Molve i Uzvišenja sv. Križa Vratišinec predstavnici naše biskupije na nacionalnoj završnici u našoj biskupiji!
MOLVE, 16.2.2019. Protekle subote održan je 3. i posljednji Katolički malonogometni turnir Varaždinske biskupije ove sezone pod geslom ''Ako tvoj brat pogriješi – prekori ga.“ (Mt 18,5), ovog puta u Molvama.
Turnir je započeo Službom riječi koju je predslavio supervizor turnira i povjerenik za mlade Varaždinske biskupije vlč. Tihomir Kosec. Nakon toga, Tomislav Sakač, voditelj KMNT VB-a, zahvalio je svima prisutnima na dolasku, te uz nekoliko podsjetnika i napomena uveo u drugi turnir.

Na turniru je nastupilo 6 ekipa i to iz sljedećih župa: sv. Martin iz sv. Martina na Muri; Uzvišenje sv. Križa, Vratišinec; sv. Presveto Trojstvo, Ludbreg; Uznesenja BDM, Molve; sv. Vid mč., Pitomača te sv. Mihael, ark. Sračinec.

Objavljujemo sve tablice s 3. katoličkog malonogometnog turnira te ukupni poredak sezone 2018./2019.
 
Napomena: sva statistika napravljena je iz zapisnika s utakmica te se na njima bazira.
Prve tablice odnose se na poredak po skupinama. S obzirom da je bilo prijavljeno 6 ekipa, a one su bile raspoređene u 2 grupe od 3 ekipe. U „knock-out“ fazu – polufinale, išli su pobjednici iz svake grupe („Župa Uzvišenja sv. Križa Vratišinec“ i „Župa UBDM Molve“), te drugoplasirane momčad („Vidovi Pitomci“ i „Trojaki“). U polufinalu, ekipe „Župa Uzvišenja sv. Križa“ i „Župa UBDM Molve“ su uvjerljivo pobijedile ekipe „Vidovi pitomci“ i „Trojaki“. Utakmica za 3. mjesto završila je pobjedom od 3:0 u korist ekipe „Trojaki“. U finalnoj utakmica ekipa „Župa UBDM Molve“ bila je bolja od ekipe „Župa Uzvišenja sv. Križa Vratišinec“. Na turniru su dodijeljene i nagrade najboljoj momčadi (osvajaču turnira – „Župa UBDM Molve“ iz Molvi), najboljoj „Fair-play“ ekipi (Turnirska komisija odabrala je jednu od ekipa koja se plasirala u polufinale, te na temelju ukupnog dojma dala nagradu – ekipi „Župa UBDM Molve“ iz Molvi), najboljem igraču (Vjekoslav Kolar – „Župa UBDM Molve“), najboljem strijelcu (Patrick Popec – „Župa UBDM Molve“) te najboljem vrataru (Andrej Huzjak – „Trojaki“).

Tumač kratica iz tablica skupina:
POB – broj pobjeda, NER – broj neriješenih utakmica, POR – broj poraza, BrU – broj odigranih utakmica, BrB/U – broj bodova po utakmici, ZG – zabijeni golovi, PG – primljeni golovi, GR – gol razlika, GR/U – gol razlika po utakmici, Prekr – broj prekršaja, Prekr/U – broj prekršaja po utakmici, ŽK – broj žutih karton, ŽK/U – broj žutih kartona po utakmici, CK – broj crvenih kartona, CK/U broj crvenih kartona po utakmici, Isk – broj isključenja, Isk/U – broj isključenja po utakmici, FPK – „Fair-play“ koeficijent, FPK/U – „Fair-play“ koeficijent po utakmici, Bod Plas – bodovi prema plasmanu, Bod Plas*2 – bodovi prema plasmanu pomnoženi s 2, Bod FP – brojevi prema „Fair-playu“, Uk bod – ukupni bodovi.
Ukupna tablica, u koju se unose bodovi iz tablice prema plasmanu te bodovi iz „Fair-play“ tablice, dobivena je na način da su se zbrojili ti bodovi iz tih dviju tablica, s time da su bodovi iz plasmana duplo važniji pa su se pomnožili s brojem 2. Dakle izračun glasi: br bodova iz tablice plasmana x2 + br. bodova iz „Fair-play“ tablice.
 
Na kraju, s obzirom da je ovo bilo 3. i posljednji KMNT, iz konačnih tablica dobivene su najbolje ekipe. Nakon sva 3 turnira, ekipa „Župa UBDM Molve“ je osvojila 1. mjesto te će predstavljati našu biskupiju na nacionalnoj završnici KMNL-a koja će biti u lipnju ove godine također u našoj biskupiji. Ekipa „Župa Uzvišenja sv. Križa Vratišinec“ osvojila je 2. mjesto te također predstavlja našu biskupiju na nacionalnoj završnici, a ekipa „Trojaki“ iz Ludbrega 3. mjesto. Nagrađena je i najbolja ekipa prema „Fair-Playu“ – ekipa „Župa UBMD Molve“. Također, nagrađeni su i najbolji igrač, strijelac te vratar na sva 3 turnira. Nagrada za najboljeg strijelca dodijeljena je Mateju Babiću iz ekipe „Vidovi Pitomci“. Nagradu za najboljeg vrata primio je Davor Žagar iz ekipe „Župa Uzvišenja sv. Križa Vratišinec“, a nagradu za najboljeg igrača svih turnira primio je Luka Hertarić iz iste ekipe.

Ovom prigodom čestitamo najboljima i zahvaljujemo se svim ekipama koje su kroz ova 3 turnira sudjelovale te svima koji su na bilo koji način doprinijeli održavanju ovih turnira!

Tomislav Sakač,
voditelj Katoličkih malonogometnih turnira Varaždinske biskupije


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika