Duhovni poticaj povjerenika za mlade i najava godišnjeg plana Ureda

Duhovni poticaj povjerenika za mlade i najava godišnjeg plana UredaVARAŽDIN, 5.09.2018. Uz početak još jedne školske i akademske godine vlč. Tihomir Kosec, povjerenik za mlade naše biskupije, obraća se mladima i predstavlja novi godišnji plan Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije.
Dragi mladi, lijepi Vam i srdačni pozdrav (= Prva ovogodišnja zajednička direktna reality awesome vizita :-) )!
 
započinjemo s novom školskom i akademskom godinom. Nadam se da ste koliko toliko odmorili i predahnuli i da ste u glavi i srcu spremni na nove izazove koji se, kao što znate, neće prilagođavati nama nego će nas „tjerati“ ili, bolje rečeno, poticati na kreativnost i na akciju. Zato je tu uvijek i ovaj Ured koji Vama želi biti od pomoći da s vremena na vrijeme s obzirom na sve predviđene događaje tijekom godine, napunite/napunimo duhovne baterije gradeći pritom toliko nam potrebno zajedništvo, hrabro i odvažno koračajući ususret boljoj budućnosti. U tu budućnost, ukoliko je Kristova a jest, jer Krist je „jučer, danas i sutra“, treba vjerovati i za nju se s Kristom zalagati.

Radujem se svakom susretu, bilo pojedinačnom, bilo organiziranom  ovogodišnjim planom i programom za mlade varaždinske biskupije i želim unaprijed zahvaliti na svakoj otvorenosti i spremnosti za uključenje u te događaje – da nam svima bude ljepše i bolje.

Radujem se vašim mladim i novim mladim licima!

Na sve vas zazivam Božji blagoslov i zaštitu sv. Josipa Kupertinskog, Antuna Padovanskog, Tome Akvinca, sv. Leonarda Murialda (i Gospe od brze pomoći) zaštitnika školaraca, studenata i radničke mladeži.     

vlč. Tihomir Kosec, povjerenik


Godišnji plan Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije_2018./2019.

Suradnici Ureda_dekanatski povjerenici - svećenici, vjeroučitelji i animatori

Godišnji plan_plakat