Don Damir Stojić u Varaždinskoj biskupiji

Don Damir Stojić u Varaždinskoj biskupiji

don-damirU mjesecu ožujku, 2014. godine, Varaždinsku biskupiju će posjetiti don Damir Stojić.

Don Stojić će voditi korizmenu duhovnu obnovu u dva grada naše biskupije. Koprivnicu i župu svetog Nikole posjetit će 14. ožujka, dok će u varaždinskoj katedrali biti 15. ožujka. Pozvani su prvenstveno mladi, srednjoškolci, studenti, zaposlena i nezaposlena radnička mladež i jasno - svi ostali koji su zainteresirani. Susreti počinju Svetom Misom u 18 sati.

Mr. sc. don Damir Stojić je svećenik salezijanac. Rođen je 1973. godine u Torontu, u Kanadi, kao treći i najmlađi  sin u obitelji hrvatskih emigranata. Nakon završene osnovne i srednje salezijanske škole u Kanadi, najprije upisuje studij psihologije, ali ljetovanje u Hrvatskoj ga je promijenilo - odlučuje doći među hrvatske salezijance te upisuje studij teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Diplomirao je 2002. godine na temu „Teološko značenje golotinje u Svetom pismu“. Iste godine, 29. lipnja, zaređen je za svećenika te nastavlja djelovati kao salezijanac i kapelan u župi Duha Svetoga i u crkvi Svete Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu.

Godine 2004., odlazi na poslijediplomski studij u Washington, gdje je na Catholic University of America magistrirao pri katedri moralne teologije s temom „Načela katoličkoga socijalnog nauka u pravima manjina“. Za vrijeme studija bio je župnik Hrvatske katoličke misije sv. Blaža i jedan je semestar radio kao studentski kapelan na American University u Washingtonu, DC.

Ponovno se vraća u domovinu gdje u rujnu 2007. dobiva dekret zagrebačkoga nadbiskupa Josipa Bozanića za studentskoga kapelana. Član je povjerenstva za pastoral mladih Hrvatske biskupske konferencije, kao i Hrvatske salezijanske provincije. Osim što je studentski kapelan, redovito pastoralno djelovanje vrši u crkvi Sveta Mati Slobode, na zagrebačkom Jarunu.

donstojic

Plakat možete preuzeti ovdje.

Fotografija: www.tabor.com.hr