326. zavjetno hodočašće grada Varaždina Majci Božjoj Bistričkoj

326. zavjetno hodočašće grada Varaždina Majci Božjoj BistričkojVARAŽDIN, 4. - 6. 7. 2015. 326. zavjetno hodočašće grada Varaždina Majci Božjoj Bistričkoj održat će se od 4. do 6. srpnja, ove godine u organizaciji i koordinaciji varaždinske župe svetih Fabijana i Sebastijana. Hodočašću se već tradicionalno pridružuju i druge župe šire okolice grada Varaždina i ostale župe Varaždinske biskupije.
Središnje misno slavlje hodočašća - zavjetnu svetu misu vjernika grada Varaždina - u nedjelju 5. srpnja u 11 sati u crkvi bl. Alojzija Stepinca na otvorenom u svetištu Majke Božje Bistričke predvodit će varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak. Biskup Mrzljak vodit će i druge duhovne sadržaje hodočašća.

Hodočasnici pješaci okupit će se u subotu 4. srpnja ujutro u 3 sata u varaždinskoj katedrali na službi Riječi i blagoslovu hodočasnika. Okupljanje u crkvi na Vinskom vrhu i ulazna procesija u bistričko svetište bit će od 14 sati. Hodočasnička sveta misa u crkvi bl. Alojzija Stepinca na otvorenom proslavit će se u 19 sati. Zatim će se održati humanitarni koncert i promocija nosača zvuka "Na obali" vlč. Tihomira Koseca od 20 sati. Put svjetla - procesija sa svijećama na Kalvariji bit će u 21 sat.

U nedjelju duhovni sadržaji počinju zajedničkim križnim putem na Kalvariji u 9.30 sati. Zavjetna sveta misa u crkvi bl. Alojzija Stepinca na otvorenom bit će u 11 sati, a oproštajna procesija u bistričkoj bazilici u 15 sati.

U ponedjeljak 6. srpnja proslavit će se sveta misa zahvalnica u varaždinskoj katedrali u 19 sati.


Slika